Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ ЗА ДЕЦАТА ОТ 50 ДГ В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“

Публикувано на: 19.02.2021 г. | 13:53 ч.

По инициатива на кмета на район „Възраждане“ Савина Савова и с подкрепата на МКБППМН, децата и учителите от IV а и IV б група посетиха Националния исторически музей по повод отбелязването на 148-та годишнина от обесването на Васил Левски. Като част от урока по родолюбие, децата изпълниха песни за Апостола.   

„Посещението в Националният исторически музей е част от Програмата на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, с която искаме да запалим искрата на знанието в сърцата на най-малките жители на район „Възраждане“, да учат историята на България, да помнят и прославят героите  ни, дали живота си за свободата на Родината ни“, споделя Савина Савова и подчертава, че съхраняването и предаването на българските ценности е част от Програмата, по която работи районната администрация и МКБППМН.

Ръководството и учителите от 50ДГ „Зайчето Куики“ изпратиха благодарствено писмо за възможността да участват в тази родолюбива инициатива. „Въпреки трудностите, през които минаваме свързани с усложнената епидемична обстановка, трябва да помним и почитаме тези, които са дали живота си за България. Важно е за нас като учители, да предадем на децата тези ценности за Родина, за дом, за България, за да може те, да ги предадат на децата след тях“, се казва в писмото до кмета на район „Възраждане“ Савина Савова и до МКБППМН.

Галерия
Още от Новини и съобщения


„БАБА МАРТА БЪРЗАЛА, МАРТЕНИЦИ ВЪРЗАЛА“ В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“
Проектът е част от Програмата на МКБППМН за съхраняване на традициите, българските ценности и дух
РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ ОТБЕЛЯЗА СВЕТОВНИЯ ДЕН ПРОТИВ ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ - „ДЕНЯ НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА“
Отбелязването на Деня на розовата фланелка е част от Програмата на МКБППМН на район „Възраждане“.
КЛЕТВА ПРЕД ПОРТРЕТА НА ЛЕВСКИ
Уроци по родолюбие за историята на България и подвига на героите се провеждат по инициатива на кмета на район "Възраждане" Савина Савова, като част от Програмата на МКБППМН на района