Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

„ВЪЗРАЖДАНЕ“ – СЪРЦЕТО НА СОФИЯ

Публикувано на: 28.06.2016 г. | 10:21 ч.

УДЪЛЖАВА СЕ СРОКА ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА ДО 01.11.2016 г.

„ВЪЗРАЖДАНЕ“ – СЪРЦЕТО НА СОФИЯ

Конкурс за есе, фотография, видеоклип и рисунка

Цел: Опознаване на историята и съвременните достижения на район „Възраждане“ – неразделна част от културно-историческия и административен център на София.

РЕГЛАМЕНТ

Участници:

 • Ученици от 9 до 12 клас

 • За изработването на видеоклип се допуска участие на екипи, състоящи се до трима души.

 • Могат да участват български ученици от страната и чужбина.

 • Приемат се текстове само на български език.

Категории:

 • Есе – до 2 стандартни страници размер А4 (210 х 297 мм), шрифт Times New Roman, 12 пункта, редова разредка 1.0. Едно есе от участник. Към есето трябва да има информация за: името на участника, възрастта, училището и класа, имейл и телефон за връзка;

 

 • Фотография – до 5 дигитални фотографии от един участник, формат JPEG  с кратко описание на всяка творба - заглавие кратък текст, описващ мястото, ситуацията и посланието на снимката (до 40 думи). Големината на изображенията трябва да бъде не по- малка от 1024 пиксела по дългата страна, с резолюцията на изображението - не по-малка от 72 dpi. Максимална големина на файл - 5 MB.  Не се допускат фотоколажи, както и снимки, които са грубо ретуширани дигитално или съдържат допълнително прибавени надписи и графики. Целта на конкурса е да покаже снимки, които се доближават максимално до естествената среда, която са запечатали. Допускат се следните допълнителни обработки на снимките: обработка на яркост и контраст; изостряне на изображението и прекадриране на снимката;

 

 • Видеоклип с продължителност до 10 минути – видеофайл на външен носител (CD, DVD, Flash Drive) или връзка към сайт за видео споделяне (youtube, vbox7, vimeo и др.), заедно с кратко описание към него - до 3 видеоклипа от участник или екип;

 

 • Рисунка – размер А1(594х841 мм), без ограничения  на  материалите, инструментите или техниката на рисуване. Рисунките трябва да са в оригинал. На гърба на рисунката трябва да има надпис със заглавието на творбата, името на участника, възрастта, училището и класа, имейл и телефон за връзка.

 

 • Участие:

Участниците изпращат своите предложения на e-mail: konkursi@so-vazrajdane.bg

или на пощенски адрес:

София 1303, бул. „Александър Стамболийски“ 62, район „Възраждане“, с надпис: За конкурса: „Възраждане“ – сърцето на София

За изпратените по пощата материали, важи датата на пощенското клеймо. Всички материали трябва да имат информация за участника в конкурса: име и фамилия, възраст, училище и клас, населено място, електронна поща и телефон.

С участието си в този конкурс участниците дават своето съгласие предложенията и имената им да бъдат публично известявани и публикувани в печатни и онлайн медии, да бъдат използвани в рекламни материали на район „Възраждане“- СО.

Срок за участие:

01.07.2016 до 7.09.2016 г.

Получените в срок предложения ще бъдат разглеждани от жури, което ще излъчи победителите във всяка една от категориите. Победителите в категориите ще бъдат обявени на страницата на район „Възраждане“ СО и ще бъдат наградени на тържествена церемония на 17 септември – Денят на София в парк „Възраждане“.

НАГРАДИ:

 • Първа награда – лаптоп 11.6”

 • Втора награда –  мобилен телефон с 4G

 • Трета награда –   таблет 8” с 4G

Още от Новини и съобщения


Савина Савова, кмет на район "Възраждане": Да не забравяме да бъдем добри.
В дни на изпитания трябва да изпълним с действия и смисъл думи като СЪПРИЧАСТНОСТ, ПОДКРЕПА И СОЛИДАРНОСТ.
УДЪЛЖАВА СЕ СРОКЪТ НА ВСИЧКИ МЕРКИ СРЕЩУ COVID 19 У НАС
По заповед на здравния министър Кирил Ананиев срокът на всички мерки слежу COVID 19 се удължава до 12 април, включително.
СТОЛИЧНАТА ОБЩИНА СЪЗДАДЕ ЕДИННА ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА ПО ВЪПРОСИ ОТ ГРАЖДАНИ ЗА COVID-19
Системата е изградена с безвъзмездното съдействие на софийския офис на SAP България, филиал на световния софтуерен лидер SAP SE у нас.