Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С МАСКИ НА ЗАКРИТИ И ОТКРИТИ ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА

Публикувано на: 30.03.2020 г. | 23:59 ч.

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID 19 и обявеното от Народното събрание извънредно положение. Всички лица са длъжни да носят защитна маска, когато се намират в закрити или на открити обществени места. Това е  нареждане на здравният министър Кирил Ананиев със Заповед № РД-01-168 от 30 март 2020 г.

На основание чл. 60, ал. 1 във връзка с чл. 74 от Административнопроцесуалния кодекс, министър Ананиев разпорежда предварително изпълнение на заповедта с цел осигуряване на живота и защита на здравето на гражданите. Мерките посочени в заповедта се предприемат с цел ограничаване разпространението на епидемията от COVID 19, която представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб. Последиците от несвоевременното прилагане и от всяко забавяне на изпълнението на противоепидемичните мерки ще бъдат причиняване на значителни или трудно поправими, включително и непоправими, вреди за живота и здравето на хората.

Текстът на заповедта можете да видите на:

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/03/30/rd-01-168.pdf

Галерия
Още от Новини и съобщения


СТОЛИЧНА ОБЩИНА ОТПРАВЯ ВТОРА П О К А Н А ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ПОДМЯНА НА ОТОПЛИТЕЛНИ УСТРОЙСТВА НА ТВЪРДО ГОРИВО
Формуляри за кандидатстване от физически и юридически лица се подават в съответната районна администрация.
ИЗПЪЛНЕНО ОБЕЩАНИЕ ОТ КМЕТА НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ САВИНА САВОВА
Район "Възраждане" изпълни ремонт на междублоково пространство в „Зона Б-18“, част от „Зелената зона“ за платено почасово паркиране между блоковете: 1,3,4,5,6,7 и бл. 339, 339Б, 340 и 341.IZPA
СПИСЪК НА ОДОБРЕНИ И НЕОДОБРЕНИ КАНДИДАТИ ЗА ПРЕБРОИТЕЛИ И КОНТРОЛЬОРИ В ПРЕБРОЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО И ЖИЛИЩНИЯ ФОНД В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2021 Г.
ПРЕБРОИТЕЛИ И КОНТРОЛЬОРИ В ПРЕБРОЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО И ЖИЛИЩНИЯ ФОНД В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2021 Г.
КМЕТЪТ НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ САВИНА САВОВА НАПРАВИ ПЪРВА КОПКА НА НОВА ДЕТСКА ГРАДИНА
Новата сграда е разширение на 119 детска градина  "Детска планета" на ул. "Брегалница" 26-30.