Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова провери изграждането на парк „Възраждане“

Публикувано на: 20.11.2015 г. | 14:52 ч.

Йорданка Фандъкова беше посрещната от кмета на район „Възраждане“  Савина Савова, общинският съветник от ПП ГЕРБ Борислав Борисов, инж. Павел Калистратов, управител на строителната фирмата, която изгражда Парка и представители на „Софийски имоти“ ЕАД .

„Над 65 % от дейностите по изпълнение на проекта за изграждане на парк „Възраждане“ са завършени. Паркът се изпълнява в район „Възраждане“, „Зона Б-5“, като през август тази година бе открита първата част – спортен комплекс на площ от 24 декара, а в момента се изгражда втората част от парковата територия на площ от 52 декара. Предвижда се да бъдат засадени нови над 600 дървета и над 1200 храсти“ каза  кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на работата на обекта в присъствието на кмета на Района Савина Савова и представители на дружеството „Софийски имоти“.
 

Изпълнена е изцяло нова подземна инфраструктура. В момента се изграждат централната зона с оформяне на основните алеи и подходи към парка, обединени от централните пространства на интерактивната водна площ, амфитеатъра и околните публични паркови пространства. Предвидено е изграждането на площадка за атракциони, на която когато няма спектакли ще се поставя съоръжение за скейтборд. Ще бъдат изградени и две детски площадки със зона за детски игри на деца от 0 до 3 и от 3 до 12 години. Два наземни паркингаза общо 150 автомобилакъм ул. „ПартенийНишавски“ и към ул. „Камен Андреев“ ще обслужват посетителите на зоната. Ще бъдат изградени и  3 чешми.
Изграждането на парка се финансира по Програма JESSICA, с проект спечелен от „Софийски имоти" ЕАД. Общата стойност на проект „Парк „Възраждане”  около  4 800 00 с ДДС, като  около 1 700 000 лв. са предоставени по програма JESSICA, от които 50% са средства, предоставени от Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.“, 50% от Фонд за устойчиво градско развитие на София – ФУГРС ЕАД.

Парк „Възраждане“ трябва да бъде пуснат в експлоатация до средата на април следващата година.

Галерия
Още от Новини и съобщения


Информационна среща
Процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - eтап II“ по Националния План за възстановяване и устойчивост.
Обява - Старши експерт Бюджет
Обява - Старши експерт Бюджет