Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

Успешен модел за качествено образование в 134 СОУ

Публикувано на: 30.11.2015 г. | 17:05 ч.

Нова лаборатория за практически експерименти  в областта на химията, физиката и  биологията и интерактивен кабинет „Умна класна стая“  от днес провокират интереса към природните науки и съвременните технологии в 134 СОУ „Димчо Дебелянов“ с изучаване на иврит и английски. На откриването бяха демонстрирани възможностите на двата новооборудвани кабинета като естествено продължение на амбицията на училищното ръководство и преподавателите да предоставят все по-качествено образование за всяко дете  и да направят училището  и учебния процес по-привлекателни.

 

Проектите са осъществени с  финансовата подкрепа на четири организации: World ORT, ORT America, Ronald  S. Lauder Foundation и AClass.

На официалното откриване присъстваха:  кмета на район „Възраждане“ Савина Савова, главния секретар на МОН Красимир Вълчев, заместник-кмета на район „Възраждане“ Татяна Димитрова, вицепрезидента на AClass Тайван Самс Ванг,  Емил Кало – председател на Българска фондация ОРТ, Бека Лазарова – председател на фондация „Роналд С. Лаудер“ – България,  представители на МОН, СО, РИО – София, директори и преподаватели от столични учебни заведения.

„Вярвам, че интерактивни технологии като тези, могат да променят към по-добро начините, по които учителите преподават, а учениците - учат. В иновативното и модерно образование е шансът за успех на днешния свят. Информационните технологии променят модела на обучение и превръщат учителите в магьосници на научните познания. Интересно, живо, различно става в учебните часове. За ученика е предизвикателство да се превърне в изследовател и откривател в различни области. Убедена съм, че с използването на модерните информационни технологии се променя и визията на учителя, ставайки част от прогресивното световно образование“ каза на официалната церемония директора на 134 СОУ Весела Палдъмова.

Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова поздрави присъстващите: „Безспорен е фактът, че инвестицията в образованието на нашите деца е инвестиция в бъдещето.  Имаме възможност на практика да видим успешен модел на  сътрудничество между 134 СОУ „Димчо Дебелянов“, неправителствени организации, институции и представители на бизнеса. Това е модел, чрез който  училището се превръща  не само в привлекателно, забавно и любимо място за учениците, но и дава възможност на нашите деца да бъдат конкурентноспособни и да се реализират успешно“. 

Галерия
Още от Новини и съобщения