Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

125 ГОДИНИ ОТ ОСНОВАВАНЕТО НА 32 СУИЧЕ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ"

Публикувано на: 25.03.2023 г. | 01:29 ч.

125-та годишнина от основаването на 32 СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ събра настоящи и бивши учители, родители, ученици и бивши възпинатици на училището в препълнената Зала 1 на НДК, защото това не е само годишнина, а  празник на знанието

Гости на срещата бяха служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов, началникът на Регионалното управление на образованието на София Ваня Кастрева, представители на МС и МОН, на учителските синдикати и много други организации. Водещ на събтието беше Николаос  Цитиридис, възпитаник на 32 СУИЧЕ.

„125 години са не само респектиращ исторически период, но са и доказателство, че стремежът за просвещение и знания е жив, и днес гори в очите на учениците,  които със своите постижения са не само повод за гордост, но и доказателство за професионализма, всеотдайността и любовта към младите хора на екипа на 32 СУИЧЕ“ каза Савина Савова, кмет на район „Възраждане“.

32-ро Средно училище с изучаване на чужди езици „Св. Климент Охридски“  е едно от най-големите училища в София и в България, но и едно от най-предпочитаните  от учениците и техните родители. Това не е случайно, това се дължи на опита, знанията, мъдростта и всеотдайността на всички преподаватели, който работят и са работили в училището.

Савова благодари на Нели Костова, директор на 32 СУИЧЕ, за енергията и професионалното управление на училището. „Тя е не само добър спопанин на училището, но в работата си отдава сърцето и знанията си за успеха на младите хора, които успешно се реализират в България и по света“, подчерта кмета на район „Възраждане“.  Тя честити празника на всички приъстващи и им пожела да бъдат здрави, силни и горди съвременни просветители.

Галерия
Още от Новини и съобщения


Информационна среща
Процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - eтап II“ по Националния План за възстановяване и устойчивост.
Обява - Старши експерт Бюджет
Обява - Старши експерт Бюджет