Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова даде старт на шахматния ученически турнир в района

Публикувано на: 17.02.2016 г. | 16:34 ч.

Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова даде старт на състезанието по шахмат от Първия етап на Ученическите игри в Района за 2016 г.   

„Шахматът е игра на предизвикателството на ума, древната традиция и мъдрост, стратегията и тактиката, начин за самоосъвършенстване и разбира се  уважение към противника. Столична община и район „Възраждане“ заедно  полагаме грижи и се стремим да създадем добри условия за спорт на децата и младежите от Района, да ги мотивираме и подпомагаме, да популяризираме различни видове спорт за по-качествен и здравословен живот. Активно подкрепяме всички инициативи на „София – европейска столица на спорта 2018“, каза Савина Савова в приветствието си към участниците и пожела на всички състезатели да покажат сила на ума, търпение  и  уважение е разбира се най-добрите да победят.

На официалното откриване на състезанието в залата на 18 СОУ „Уйлям Гладстон“  присъстваха и: Цветанка Петкова – секретар на МКБППМН  - район „Възраждане“ , Спас Узунов – експерт отдел „Образование, социални дейности, култура и спорт“ на район „Възраждане“, Димитър Илиев – председател на комисията за развитие на масовия спорт към Българска федерация шахмат, Стефан Стойнов – треньор на световно признати състезатели, майсторът на спорта Емил Иванов, преподаватели и родители.

Всички участници в турнира ще получат грамоти за участие и книги на български автори.

Галерия
Още от Новини и съобщения