Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

Васил Левски: От нас зависи да бъдем равноправни с другите европейски народи; Дела трябват, а не думи…

Публикувано на: 19.02.2020 г. | 15:12 ч.

За 147-ми път България отбелязва гибелта на своя герой, наречен от народа ни Апостола на свободата. Във всички общински училища на район „Възраждане“ на този ден се провеждат уроци, посветени на Васил Левски.

Тази година в 46 ОУ „Константин Фотинов“ годишнината от смъртта на Левски беше отбелязана с поетично-музикален рецитал и открит урок-викторина. С патос  и преклонение учениците рецитираха стихове и пяха песни, посветени на Апостола на свободата. Директорът на училището Маргарита Грънчарова поздрави всички ученици, преподаватели и гости и цитира актуалните и днес завети на Дякона: „Ако спечеля, печеля за цял народ - ако загубя, губя само мене си“, „От нас зависи да бъдем равноправни с другите европейски народи“ „Дела трябват, а не думи“…

Разделени в два отбора „Комитите“ и „Четниците“, учениците от 5 клас показаха наученото във викторина, посветена на живота и делото на Апостола. Думите, с които малчуганите определят Васил Левски са: пример за всеотдайност и любов към Отечеството, революционер, родолюбец, пример за смелост, героизъм, достойнство и отговорност, борец за свободата на България. В оспорваната надпревара победи отбора на „Комитите“.

И двата отбора получиха от кмета на район „Възраждане“ Савина Савова подаръци – книги, за положения труд и показаните знания, с послание да помнят заветите на Васил Левски, да се учат, за да станат добри хора и достойни граждани на България и Европа.   

Гости на събитието бяха заместник-кметът на район „Възраждане“ Татяна Димитрова и секретарят на МКБППМН на район „Възраждане“ Цветанка Петкова и старши експерта от район „Възраждане“ Спас Узунов.

Галерия
Още от Новини и съобщения


Информационна среща
Процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - eтап II“ по Националния План за възстановяване и устойчивост.
Обява - Старши експерт Бюджет
Обява - Старши експерт Бюджет