Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

ОТБЕЛЯЗАХМЕ 103 ГОДИНИ ОТ ОДРИНСКАТА ЕПОПЕЯ И ДЕНЯ НА ТРАКИЯ

Публикувано на: 27.03.2016 г. | 15:19 ч.

Със заупокойна молитва за загиналите и тържествена церемония пред Мемориала на Одринци в парк „Свети Никола“ в София се проведе тържествена церемония-поклонение по повод отбелязването на 103 години от Одринската епопея и Деня на Тракия. Одринската крепост, считана за непревземаема, е превзета през 1913 г. от българската армия по време на Балканската война (1912-1913). Сред официалните гости на събитието бяха:вицепрезидента на Република България Маргарита Попова, заместник-кмета на София д-р Тодор Чобанов, кмета на район „Възраждане“ Савина Савова, председателя на Съюза на тракийските дружества в България Красимир Премянов, общинският съветник от ПП ГЕРБ Борислав Борисов, заместник-кмета на район „Възраждане“ Татяна Димитрова и много гости. Организатори на възпоменателната церемония бяха: Столична община, Съюзът на тракийските дружества в България и Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва организират заупокойна служба и официална церемония-поклонение
„Нашата кауза днес е националното ни единение. Разделението разпилява националния ни капитал.“ Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова по време на тържественото поклонение. „Днес сме тук, за да се съберем в едно и да кажем, че обичаме родината си и няма да отстъпим от справедливи и родолюбиви каузи“, заяви вицепрезидентът. „Истината я знаем, чуждо не искаме и на никого не желаем отмъщение“, заяви Попова. Вицепрезидентът изрази преклонението си към героизма на Българската армия, превзела Одринска крепост и припомни, че армията ни е източник на родолюбие, българщина и патриотизъм. Нека я има и помощта, но преди всичко трябва да знаем, че Българската армия сама е способна да ни защити“, каза още Маргарита Попова.

Церемонията завърши с едноминутно мълчание. Венци в знак на признателност към загиналите бяха поднесени от председателя на Народното събрание, от министър-председателя, вицепрезидента, министъра на отбраната, кмета на столицата, кмета на район „Възраждане“, общинските съветници от ПП ГЕРБ и др.

Галерия
Още от Новини и съобщения


ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ ЗА ДЕМОНСТРАЦИЯ И РАЗЯСНЯВАНЕ
НА МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ И ТЕСТОВО ГЛАСУВАНЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА РАЙОН "ВЪЗРАЖДАНЕ"
Обучения на секционните избирателни комисии
на територията на Двадесет и четвърти изборен район – София
Компенсации за деца над 3 годишна възраст
Компенсиране през 2022 г. на разходите за отглеждане, възпитание и обучение на деца, които не са приети поради липса на места в общински детски ясли и яслени групи в общински и държавни детски градини.
Компенсации за деца в яслена възраст
Компенсиране през 2022 г. на разходите за отглеждане, възпитание и обучение на деца, които не са приети поради липса на места в общински детски ясли и яслени групи в общински и държавни детски градини.