Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

КМЕТЪТ НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ САВИНА САВОВА ОТКРИ VIII-ИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ „МЛАДИ ТАЛАНТИ“

Публикувано на: 19.04.2016 г. | 15:22 ч.

 

Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова откри VIII-ия Международен фестивал „Млади таланти“ 2016, който се провежда в Националния дворец на децата от 19 до 22 април 2016 г. Фестивалът е в Националния календар на извън-училищните дейности на Министерство на образованието и науката. В осмото издание на фестивала участват над 3000 деца от България, Великобритания и Беларус. Гости на събитието бяха и: Татяна Димитрова - заместник-кмет на район „Възраждане“ и  Николай Диков  - заместник-кмет на район „Възраждане“.

Савина Савова приветства младите творци и подчерта, че „Фестивалът дава възможност за изява на талантите на децата, а също така помага за създаване на нови приятелства, съхраняване на културни традиции и обмен на творчески идеи“. Кметът на район „Възраждане“ благодари на организаторите и преподавателите от Националния дворец на децата и лично на директора Татяна Досева, за професионализма, отговорността и всеотдайността, с която работят с младите таланти на България и пожела успешно представяне на всички участници. „Бъдещето е ваше, скъпи деца.  Нека то да бъде пъстро и  красиво, каквито са мечтите Ви. Бъдете смели, бъдете герои и победители. Нека знанието ражда мъдрост и творчески дух“, каза Савина Савова.

По-късно кметът на район „Възраждане“ Савина Савова връчи наградите на победителите в Международния детски фестивал „Млади таланти” 2016, раздел „Изобразително, приложно и фотоизкуство”.

Международният детски фестивал ще завърши с „Гала-концерт на лауреатите“, който ще се проведе на 22 април 2016 г. от 11:00 ч. в Зала „Люмиер“ на Националния дворец на културата.

Галерия
Още от Новини и съобщения


Информационна среща
Процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - eтап II“ по Националния План за възстановяване и устойчивост.
Обява - Старши експерт Бюджет
Обява - Старши експерт Бюджет