Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ ОТБЕЛЯЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ЗЕМЯТА

Публикувано на: 23.04.2016 г. | 12:51 ч.

Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова беше гост на празника на учениците от 30 СОУ „Братя Миладинови“ , посветен на Международния ден на Земята.

Савина Савова благодари на преподавателите и учениците за възможността да бъдат заедно на най-големия нерелигиозен празник в света, който се  отбелязва от над половин милиард души.  Кметът на район „Възраждане“ представи историята на празника. „Събитията, които се организират на този ден от 12 000 партньори в 174 държави се координират от Международната мрежа за Деня на Земята, а основният им акцент е насочен към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея“ , каза Савова и представи пред присъстващите акцентите в работата на район „Възраждане“, за превръщането му в екологично и зелено място в сърцето на столицата. „Преди няколко дни в Района беше открит първият нов парк от последните 25 години, който е в непосредствена близост до Вашето училище и до многофункционалния спортен комплекс „Спортна София „Зона Б-5“. Заедно с изградените детски и спортни площадки, и фитнес на открито, предлагаме възможности за отдих и спорт на софиянци и гостите на столицата. Много се радвам, че с такава отговорност и загриженост се отнасяте към съхраняването на природата и живота на планетата ни. Столична община и район „Възраждане“ работим активно за реализацията на устойчиви и ефективни екологични политики“, каза кметът на район „Възраждане“.

Учениците бяха подготвили интерактивна музикално-поетична програма за необходимостта да се защити околната среда и живота на Земята. Талантливата малка поетеса от втори клас Валерия Стоянова представи своето най-ново стихотворение „Рекичка“, а нейните съученици показаха какво са изработили от отпадъчни материали – пластмаса, хартия и конци.

Заместник-кметът на район „Възраждане“ Татяна Димитрова и секретарят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на район „Възраждане“ Цветанка Петкова  бяха гости на в 32 СОУ „Св. Климент  Охридски“, в което учениците от 6 Г и 6 Д клас проведоха състезание по повод Международния ден на Земята. Състезанието премина в няколко етапа: екопроблемите на въздуха, земята, водата и почвата; презентации за рециклирането на хартия, стъкло и пластмаса; демонстрации на изделия, направени от отпадъчни материали; демонстрации на химични реакции, приложими в ежедневието и стихове на екологична тема написани от учениците от 32 СОУ.

Галерия
Още от Новини и съобщения