Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

СТАРТИРА ПРОЕКТЪТ „ВЪЗРАЖДАНЕ СПОРТУВА“

Публикувано на: 14.05.2016 г. | 09:05 ч.

С демонстрация по волейбол стартираха дейностите на проекта „Възраждане спортува“, който се реализира от район „Възраждане“-СО в партньорство с учебните заведения от Района, с финансовата подкрепа на Столична община в подкрепа на „София – европейска столица на спорта 2018 г.“.

Заместник-кметът на район „Възраждане“-СО Николай Диков приветства участниците в демонстрацията и пожела на всички „да открият своя спорт, за да бъдат здрави, да срещнат нови приятели и разбира се да постигнат успехи на спортните терени и в училище“. Пред малчуганите  Николай Диков  разказа, че самият той активно спортува – занимава се  с бойни спортове и това много му помага да бъде успешен в работата си.

    Целта на проекта „Възраждане спортува“ е да популяризира спорта като здравословен начин на живот, възможности за социализация и интеграция чрез спорт на децата от социално уязвими групи, деца в риск и деца от различни  етнически и религиозни общности, В проекта са включени  4, 5 и 6 клас на всички училища от район „Възраждане“ - СО, които ще се запознаят с различни видове спорт – футбол, волейбол, баскетбол, тенис на маса и петанк. Учениците ще опознаят правилата и ще участват в демонстрации от изявени спортисти, преподаватели по физическо възпитание и спорт, ветерани  на спорта, които мотивират учениците да спортуват, да участват в извънкласни спортни дейности и клубове.

    Демонстрацията по волейбол беше проведена в залата на Многофункционален спортен комплекс „Спортна София „Зона Б-5“, а треньор на малчуганите беше Делчо Раев, национален състезател – разпределител, състезател на „Арда“ – Кърджали, неколкократен  републикански шампион при юноши, балкански шампион, завоювал престижни класирания на европейски първенства. По-голяма част от децата за първи път прекрачиха прага на волейболната зала, а възможността да участват  в тренировка като на професионалните състезатели предизвика много емоции.  И като на истинска тренировка на професионалисти, децата благодариха на своя треньор с много аплодисменти.

    Демонстрациите продължават на терените на Многофункционален спортен комплекс „Спортна София „Зона Б-5“ утре – 14 май (събота) от 11:00 ч. – баскетбол и петанк, на 16 май (понеделник) от 14:00 ч. – футбол и тенис на маса.

    Основното събитие на проекта е спортния празник „Възраждане спортува“, който ще се проведе на 17 май 2016 г. от 10:30 ч. в Многофункционален спортен комплекс „Спортна София „Зона Б-5“.

 

Галерия
Още от Новини и съобщения


Информационна среща
Процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - eтап II“ по Националния План за възстановяване и устойчивост.
Обява - Старши експерт Бюджет
Обява - Старши експерт Бюджет