Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

СПОРТЕН ПРАЗНИК „ЩАФЕТА ЗА ЗНАЕЩИ“ ЗА 60-ГОДИШНИНАТА ОТ ЧЛЕНСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В ЮНЕСКО

Публикувано на: 13.06.2016 г. | 12:53 ч.

Със спортен празник „Щафета за знаещи“ ще бъде отбелязана 60 годишнината от членството на България в ЮНЕСКО на 14 юни 2016 г., в парк „Възраждане” и многофункционален спортен комплекс „Спортна София „Зона Б-5”. Събитието се организира от Министерство на младежта и спорта с подкрепата на ЮНЕСКО, район „Възраждане”-СО и любезното съдействие на „Софийски имоти” ЕАД като част от Националния план за отбелязване на годишнината и е в подкрепа на „София – Европейска столица на спорта 2018”. Официалното откриване на събитието ще бъде в 11:00 часа в парк „Възраждане”.

         В спортното събитието „Щафета за знаещи” ще вземат участие ученици от училищата на територията на район „Възраждане”-СО и от спортните училища в град София. Те ще се включат в състезания в 5 вида спорт (футбол, волейбол, баскетбол, петанк и тенис на маса) и в срещи с изявени спортни личности, които ще популяризират деветте български обекта в Списъка на ЮНЕСКО за световното културно и природно наследство. Тереза Маринова (лека атлетика), Станимира Петрова (бокс), Мария Оряшкова (самбо), Петър Стойчев (плуване), Владимир Николов (волейбол), Александър Петров (кикбокс), Павел Лефтеров (автомобилизъм), Константин Папазов (баскетбол) и Александър Александров (футбол) ще бъдат посланици на обектите и ще дават автографи на специални информационни брошури за паметниците.

           От 11:30 часа ще се състои демонстративен футболен мач между известни футболисти-ветерани и „Отбор на надеждата”, българския участник на Световното първенство по футбол за бездомни хора. 

Още от Новини и съобщения