Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

СТАРТИРА ПЪРВО ДЕТСКО ПОЛИЦЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“

Публикувано на: 20.10.2016 г. | 18:05 ч.

С официална церемония и водосвет стартира Първото Детско полицейско управление в район „Възраждане“-СО в 46 ОУ „Константин Фотинов“. По време на церемонията беше подписано споразумение за партньорство от комисар Калоян Милтенов, началник на 03 РУ-СДВР и  Маргарита Грънчарова, директор на 46 ОУ „Константин Фотинов“.

„Тази инициатива на Главна дирекция „Национална полиция“, която се реализира на територията на район „Възраждане“ от 3 РУ на СДВР е изключително полезна и навременна, защото дава възможност за превенция на насилието, агресията и противообществените прояви, утвърждава ценностно отношение към законите на Република България и повишава доверието към полицията“ каза в приветствието си кметът на район „Възраждане“ Савина Савова  и допълни: „От днес повече от 50 деца ще станат доброволци, ще получат нови знания и умения – ще се научат да работят в екип, да бъдат дисциплинирани, ще създадат навици за безопасно поведение и вземане на адекватни решения в трудни ситуации, ще изградят гражданска позиция и компетентност, ще се научат да бъдат отговорни за собствените си действия, да уважават  и зачитат човешкото достойнство“.

Савина Савова  пожела на доброволците от Детското полицейско управление, на преподавателите  и СЛУЖИТЕЛИТЕ на 3 РУ на СДВР, които ще ги обучават да бъдат здрави и активни, да имат успешна и ползотворна работа.

Малките доброволци от 3-ти и  5-ти клас, които участват в Детското полицейско управление положиха клетва да спазват своето задължение и отговорност да помагат на полицията за по-добър ред и сигурност в страната, за постигане на един нов свят на сигурност и спокойствие. Пред присъстващите малките полицаи тържествено обещаха: Да уважават и защитават хората, да познават и спазват законите и да не се примиряват с нарушенията, да се грижат за своята безопасност и тази на другите, да носят отговорност за своите постъпки, да развиват уменията си, да овладяват гнева и страха, да бъдат  вежливи и добронамерени, да познават своите права и задължения, да отстояват правата си, без да засягат правата на другите, да  не отминават зов за помощ и винаги да бъда готови да помагат на хора в беда, да допринасят за приятелството и партньорството в детския полицейски екип и да вярват в себе си и никога да не се предават.

Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова награди победителят от конкурса за лого на Детското полицейско управление на 46 ОУ „Константин Фотинов“ – петокласничката Йоанна Неделчева. С логото са брандирани униформите на малките доброволци.

Заместник-кметовете на район „Възраждане“ Татяна Димитрова и арх. Николай Диков връчиха поощрителните награди на Виктория Георгиева от 3 клас, Гергана Николова от 4 б клас,  и на петокласниците Борислав Кирилов, Илияна Василева и Анна Пасева, Вяра Георгиева и Зорница Димитрова.

Малчуганите бяха изключително впечатлени от демонстрацията на конните полицаи и 6 годишното полицейско куче Бруно, от полицейската техника и възможността да се качат в полицейска кола и да се срещнат с полицаи от Специализираните полицейски сили на СДВР.

Официални гости на събитието бяха: Борислав Борисов - общински съветник, комисар Борислав Муеров - началник отдел „Охранителна полиция“ на СДВР, комисар Калоян Милтенов - началник на 3-то РУ на СДВР, старши инспектор Виолета Аланджийска - началник група „Детска престъпност“ на СДВР, главен инспектор Тодор Иванов - началник „Охранителна полиция“ на 3-то Районно управление на СДВР, старши инспектор Недьо Тодоров - началник 3- та група  при сектор „Криминална полиция“, доц. Нина Белова - преподавател в Института по криминология, Татяна Досева – директор на Националният дворец на децата и представители на дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм“ на Столична община. 

Галерия
Още от Новини и съобщения


Информационна среща
Процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - eтап II“ по Националния План за възстановяване и устойчивост.
Обява - Старши експерт Бюджет
Обява - Старши експерт Бюджет