Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

ДА БЪДЕМ РАВНИ С ДРУГИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ НАРОДИ ЗАВИСИ ОТ НАШИТЕ СОБСТВЕНИ ЗАДРУЖНИ СИЛИ

Публикувано на: 17.02.2017 г. | 16:11 ч.

Учениците от 46 ОУ „Константин Фотинов“ представиха музикално-поетична програма и специален час за делото и саможертвата на Левски.  Децата представиха авторска песен и поетичен рецитал за Дякона. Това е първото събитие, което учениците и преподавателите посвещават на Годината на Левски по повод  180 г. от рождението му. В часът за Левски седмокласникът Владислав Николов представи своята мултимедийна презентация, а ученици от 4, 5, 6  и 7 клас прочетоха своите есета за паметта за Левски и неговите завети, за неговата саможертва за  свободата на България  за създаването на „чиста и свята република“, в която независимо от етноса и религията всички ща живеят и работят за добруването на Отечеството. Учениците с вълнение разказаха как изглежда Левски през техните очи и с какво ги вълнува неговото дело, какво чувстват, когато се говори за Апостола, как неговото име е станало символ за нравствена сила и чистота, превърнало се в едно начало за всеки българин.

Гости на събитието бяха кметът на район „Възраждане“ Савина Савова и секретарят на МКБППМ Цветанка Петкова.

Савина Савова поздрави учениците  и техните преподаватели и благодари на директора на 46 ОУ Маргарита Грънчарова за поканата. „Развълнувана съм от това, което учениците представиха  и от възможността да преживея заедно с тях вълнението и емоциите, които  поражда образа, делото и заветите на Левски. Благодаря на преподавателите за това, че успяват не само да предадат знания, но и да провокират интереса  на учениците да потърсят допълнителна информация и да представят толкова емоционално наученото“ каза  кметът на район „Възраждане“ Савина Савова и допълни: "Да бъдем равни с другите европейски народи зависи от нашите собствени задружни сили" - заветите на Левски и днес са актуални и трябва да бъдем отговорни, достойни и смели, за да ги изпълним. Можем ли да бъдем като Левски – отговорът е в съвестта на всеки от нас“. Савина Савова подари на училищната библиотека книги на български автори.

Галерия
Още от Новини и съобщения


Информационна среща
Процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - eтап II“ по Националния План за възстановяване и устойчивост.
Обява - Старши експерт Бюджет
Обява - Старши експерт Бюджет