Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

3 март - ден на памет и преклонение

Публикувано на: 02.03.2020 г. | 12:34 ч.

С празнична програма от възрожденски песни и стихове, духов оркестър и мажоретки, учениците от 67  ОУ „Васил Друмев“ в район „Възраждане“ отбелязаха националния празник 3 март.  В програмата и в презентацията, направена за Националния празник, бяха представени героите и местата, свързани с  революционната дейност за национално освобождение на България и местата на най-тежките сражения по време на Руско-турската освободителна война 1877 – 1878 г.

Директорът на  училището Галина Велинова поздрави учениците и предаде поздравителния адрес на кмета на район „Възраждане“ Савина Савова:

„На 3 март се прекланяме пред героите, отдали живота си за свободата на България. Наш дълг е да помним техния завет и като наследници на славен народ да предаваме на нашите деца, че свободата трябва да се отстоява с дела всеки ден, да съхраняваме националния дух и българските ценности. Бъдете горди, достойни и силни синове и дъщери на майка България!“

Савина Савова подари книги за българските възрожденци, революционери и герои, дали живота си за свободата на България за всички отлично представили се ученици, участвали в подготовката на събитието.

 

Галерия
Още от Новини и съобщения


Информационна среща
Процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - eтап II“ по Националния План за възстановяване и устойчивост.
Обява - Старши експерт Бюджет
Обява - Старши експерт Бюджет