Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

„ВЪЗРАЖДАНЕ СПОРТУВА 2017”

Публикувано на: 16.05.2017 г. | 17:48 ч.

РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ” ПОДАРЯВА СПОРТЕН ПРАЗНИК НА ДЕЦАТА ЗА ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ 17 МАЙ
На 17 май от 10:00 ч. в многофункционален спортен комплекс "Спортна София "Зона Б-5" за втори път район „Възраждане” ще отбележи Деня на българския спорт и Международния ден на предизвикателството със спортен празник „Възраждане спортува 2017” за учениците от учебните заведения на Района със спортни състезания по: футбол, волейбол, баскетбол, народна топка, петанк, тенис на маса и теглене на въже в две възрастови групи - 4-ти клас и 5 и 6 клас.
Официалната церемония за награждаване на победителите ще започне в 13:30 ч. Купите на победителите ще бъдат връчени от кмета на район „Възраждане”-СО Савина Савова, един от най-титулуваните български спортисти, борец в стил класическа борба - Александър Томов, носител на три олимпийски медала, петкратен световен шампион, петкратен европейски шампион, световен студентски шампион, двукратен европейски вицешампион и футболната легенда, треньор №1 на ХХ век на България - Димитър Пенев, треньорът на националния ни отбор по футбол, реализирал най-големият успех за българския футбол – 4 място на Световното първенство по футбол в САЩ през 1994, Асен Марков, представител на ММС, председателят на Българска федерация по народна топка Ким Рейки, заместник-кметовете на район „Възраждане” Татяна Димитрова и арх. Николай Диков. 
Проектът „Възраждане спортува 2017” се реализира от район „Възраждане” в партньорство с учебните заведения в Района, финансиран от Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община, в подкрепа на „София - Европейска столица на спорта 2018“. Проектът популяризира спорта като здравословен начин на живот, възможности за социализация и интеграция чрез спорт на децата от социално уязвими групи, деца в риск и деца от ромската етническа общност, както и дейностите от инициативата „София – Европейска столица на спорта 2018“.

Още от Новини и съобщения


От 27.09.2023 г. родителите имат възможност да подават документи за изплащане на компенсации през нов модул на ИСОДЗ, ПГУ и I-ви клас
От 27.09.2023 г. родителите имат възможност да подават документи за изплащане на компенсации през нов модул на ИСОДЗ, ПГУ и I-ви клас
СЛУЖИТЕЛИ НА НАГ СА ВРЪЧИЛИ СЪОБЩЕНИЕ ЗА КОНСТАТИВЕН АКТ ЗА НАРУШЕНИЯ НА СТРОИТЕЛЯ НА БЛОКА ДО БЛ. 18 В "ЗОНА Б-5"
Това е началото на производството по спиране на изпълнението и забрана достъпа до строежа.