Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

Шахматен турнир срещу агресията в училище

Публикувано на: 23.01.2018 г. | 16:05 ч.

РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ СТАРТИРА ПРОГРАМАТА СИ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ СРЕЩУ АГРЕСИЯТА В УЧИЛИЩЕ С ШАХМАТЕН ТУРНИР                            

Шест отбора момчета и момичета, разделени в две възрастови групи  5-7 кла и 8-10 клас, участваха в междуучилищния шахматен турнир, организиран от Местната комисия за противообществени прояви на малолетни и  непълнолетни към район „Възраждане“-СО. Турнирът се проведе в обновената бибилиотеката на 18 СУ „Уилям Гладстон“.

Първенството беше официално открито от Цветанка Петкова, секретар на МКБППМН, която поздрави участниците и треньорите от името на Савина Савова, кмет на район „Възраждане“.

„Шахматът е начин за самоосъвършенстване, предизвикателството на ума, древната традиция и мъдрост. Той възпитава уважение към противника, търпение и сила на ума, въображение, стратегията и тактиката. Акцент в работата на МКБППМН  на район „Възраждане“ през 2018 г. – годината на европредседателството България и „София – европейска столица на спорта, 2018“ са: европейските ценности и правата на детето,  спортът за деца в свободното време – здравословен начин на живот и превенция срещу агресията в училище, подкрепа на семейството и личностното развитие на децата. Столична община и район „Възраждане“  полагаме грижи и създаваме добри условия за спорт на децата и младежите от Района, популяризираме различни видове спорт за по-качествен, активен и здравословен живот.“, се казва в поздравителния адрес на Савина Савова.

Победители в първата възрастова група 5-7 клас са: 1-во място 46 ОУ „Константин Фотинов“, 2-ро място – 30 СУ „Братя Миладинови“, 3-то място – 136 ОУ „Любен Каравелов“. Във възрастовата група на 1-во място се класираха учениците от 30 СУ „Братя Миладинови“, а на 2-ро място – 18СУ „Уилям Гладстон“.

Всички победители получиха грамоти и кгниги. Гост на събитието беше и главният експерт на район „Възраждане“ Спас Узунов.

Галерия
Още от Новини и съобщения