Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

БАБА МАРТА БЪРЗАЛА, МАРТЕНИЦИ ВЪРЗАЛА В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“

Публикувано на: 27.02.2018 г. | 16:38 ч.

Децата от училищата в район „Възраждане“ помогнаха на Баба Марта да направи мартеници в работилницата й, която  по традиция беше организирана дни преди 1 март. В „Работилницата на Баба Марта“ се включиха кмета на район „Възраждане“ Савина Савова, секретаря на МКБППМН към район „Възраждане“ Цветанка Петкова, преподаватели и педагогически съветници.

Заедно с Пижо и Пенда децата украсиха „Дървото на Баба Марта“ пред входа на районната администрация и направиха две еко инсталации пред входа и във фронт офиса на район „Възраждане“.

Учениците разказаха пред посетителите на районната администрация легендата и символите на мартеницата, а Пижо и Пенда ги поздравиха с български фолклорен танц.

На 1 март децата и кмета на район „Възраждане“ Савина Савова ще дарят изработените мартенички на Дома за стари хора в  „Зона Б-5“, на Дневен център „Света Марина“, на клубовете на пенсионера и инвалида и ще украсят своите класни стаи.

И тази година на 1 март всички посетители на администрацията на район „Възраждане“ ще получат мартенички, изработени от децата с послание за здраве и дни изпълнени с радост и пролетно настроение.

Галерия
Още от Новини и съобщения


Информационна среща
Процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - eтап II“ по Националния План за възстановяване и устойчивост.
Обява - Старши експерт Бюджет
Обява - Старши експерт Бюджет