Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

РАЙОН "ВЪЗРАЖДАНЕ" ПРАЗНУВА СИЛАТА НА БЪЛГАРСКИЯ ДУХ И ТРАДИЦИИ

Публикувано на: 25.05.2018 г. | 18:16 ч.

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост е избран за празник на район „Възраждане“-СО  преди повече от 30 години и оттогава всяка година тържествено се отбелязва празника заедно с  жителите и гостите на столицата.

„В район „Възраждане“ се преплита духа на миналото и динамиката на съвремието. С преклонение към миналото, осъзнаваме нашата отговорнст към настоящето и бъдещето. В навечерието на 24 май поздравявам всички дейци на българската култура, наука, образование и изкуство, всички просветители, които носят в сърцата си и предават българския дух  и ценности на младите хора, за да бъдат нашето достойно бъдеще“, каза в приветствието си Савина Савова, кмет на район „Възраждане“.

С празника си, който тази година събра стотици жители и гости на столицата,  район  „Възраждане“ отдава заслужената почит на силата на българския дух, корени и традиции, които са ни съхранили през вековете, определят настоящето ни и ни дават надежда за бъдещето. Повече от 30 години тази традиция приобщава нови поколения към празника на Района. Деца, ученици, самодейци и професионални изпълнители  от различни поколения и ни изпълват с гордост, уважение и признателност.    

В програмата участваха: Детски фолклорен танцов ансамбъл на 46 ОУ „Константин Фотинов“ с изучаване на хореография, Вокална група „Сладки пуканки“ от Национален дворец на децата, Арт-студио „Стринджендо“ от Национален дворец на децата, балет „Модерато“, Фолклорен танцов ансамбъл „Аура“, с ръководител Петко Йошков, Вокална група - 32 СУИЧЕ „Климент Охридски“, Детски танцови състави към НЧ „Аура“ и др.

И както традицията, повелява празникът завърши с кръшно българско хоро.

Галерия
Още от Новини и съобщения


Информационна среща
Процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - eтап II“ по Националния План за възстановяване и устойчивост.
Обява - Старши експерт Бюджет
Обява - Старши експерт Бюджет