Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

ЗАВЪРШИ ПЪРВИЯТ ДЕТСКИЯТ ФУТБОЛЕН ТУРНИР ЗА КУПА „ВЪЗРАЖДАНЕ“

Публикувано на: 25.05.2018 г. | 18:21 ч.

Кметът на район „Възраждане“ – СО награди победителите в Първия детският футболен турнир за Купа „Възраждане“ за деца, родени 2010, 2011 и 2012 г. Два дни най-малките футболисти мериха сили на зелените терени на многофункционален спортен комплекс „Спортна София „Зона Б-5“ в две възрастови групи с по 8 отбора.

На първо място във възрастовата група 2011-2012 г.  е ПФК „Левски“, на второ място – ФК „Национал“ и на трето място – ПФК „Септември“-София.

Във втората възрастова група, деца родени през 2010 г. първото място завоюва ФК „София Спорт“, второто място зае ПФК „Левски“, а на третото място се класира ФК „Национал“.

Савина Савова връчи наградите на победителите и ги зарадва с неочаквани подъръци - професионални футболни топки. По инициатива на кмета на район „Възраждане“ Савина Савова бяха наградени трима от най-малките футболисти, отличили се като: най-полезен играч – Калоян Калчев от ФК „София спорт“, голмайстор на турнира – Александър Стоянов от ПФК „Левски“, отбелязал 12 гола и най-добър вратар – Велислав Николов от ПФК „Славия“.

„С провеждането на Първия детски футболен турнир за Купа „Възраждане“, заедно с председателя на ФК „София Спорт“ Владимир Стоянов, искахме да създадем празник за най-малките футболисти, родени през 2010, 2011 и 2012 година и  чрез него да популяризираме футболната игра, здравословния начин на живот и качествата, които най-популярната в света игра, възпитава: уважение, партньорство, упоритост и толерантност“, каза Савина  Савова и благодари на всички деца за участието им в турнира и за показаните умения на футболния терен и им пожела успех в учението, нови спортни постижения и  щастливо лято. Тя благодари и на треньорите и родителите и изрази надежда, че този турнир ще стане традиционен и ще бъде част от Спортния календар на район „Възраждане“. 

Първият детски футболен турнир се реализира от ФК ”София спорт” в партньорство с район „Възраждане“-СО с финансовата подкрепа на Столична община - Програма за развитие на физическото възпитание и спорта и в подкрепа на „София - Европейска столица на спорта, 2018 г." Турнирът се провежда под патронажа на кмета на район "Възраждане"-СО Савина Савова.

Галерия
Още от Новини и съобщения


Информационна среща
Процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - eтап II“ по Националния План за възстановяване и устойчивост.
Обява - Старши експерт Бюджет
Обява - Старши експерт Бюджет