Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ СТАРТИРА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА БАСЕЙНА НА 30 СУ „БРАТЯ МИЛАДИНОВИ“

Публикувано на: 05.07.2018 г. | 16:09 ч.

Кметът на район „Възраждане“-СО Савина Савова,  общинският съветник Борислав Борисов, заместник-кметовете на Района и екипът от експерти, представиха пред преподаватели, родители, учители и заинтересовани граждани, проекта за възстановяване и обновяване на  плувния басейн, физкултурния салон и прилежащите им помещения на 30 СУ „Братя Миладинови“. По този проект се работи активно от 2013 година.

Савина Савова представи пред присъстващите  хронологията на събитията:  „От 1981 година, когато е изградено 30 СУ, басейнът е работил няколко години – до 1985 година и в продължение на десетилетия не се използва. Поради липса на поддръжка се стига до компрометиране на сградата на басейна и разрушаването й. През 2013 година район „Възраждане“ възложи изготвяне на технически паспорт на 30 СУ, включително и на сградата на басейна. През 2014 година беше изготвено техническо задание за проектиране и кандидатствахме в СО за финансиране на проектирането. След проведен избор на изпълнител по ЗОП през 2016 г., е сключен договор за проектиране на възстановяването на басейна, физкултурния салон и прилежащите помещения. С решение № 334 на СОС от 31 май 2018 г. са одобрени за възстановяването на плувен басейн и физкултурен салон с прилежащи съоръжения 1,26 млн. лв. от СОПФ“. Савина Савова поясни, че се предвижда реализацията на проекта да се осъществи на два етапа. Първият етап включва ремонт на физкултурния салон и прилежащи помещения, както и вертикална планировка. Общата стойност  на проекта възлиза на 1 950 721,63 лв. Дейностите на първия етап ще се реализират за 686 315, 63 лв. Във втората фаза е заложено обновяване на плувния басейн, за което са отделени 1 152 725, 89 лв. Предвиждат се средства за заплащане на строителния надзор и инвестиционния контрол. Една част от необходимите средства - 690 хил. лв. - вече са осигурени, а с последното решение на СОС се отпускат и останалите“. Савина Савова акцентира, че разделянето на проекта на етапи е с цел да не се нарушава учебния процес и с грижа за  безопасност на учениците, преподавателите и родителите.

Заместник-кметът на район „Възраждане“ арх. Николай Диков направи 3D презентация на проекта.  Очаква се възстановяването на физкултурния салон, басейна и прилежащите помещения да са готови за началото на  учебната 2019-2020 година.

Като общинският съветник, избран от район „Възраждане“, с удовлетвореност искам да отбележа, че до решението на СОС за въстановяване на басейна и физкултурния салон на 30 СУ се стигна благодарение на упоритата работа на кмета на Района Савина Савова и нейния екип. Заедно изминахме дълъг път, много срещи и дискусии, в търсене на най-доброто решение за учениците от 30 СУ, както и на всички над 8 000 ученици от район „Възраждане“, които ще имат възможност да използват тази толкова необходима и дългочакана придобивка“ каза общинският съветник Борислав Борисов.      

Галерия
Още от Новини и съобщения