Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

СТАРТИРА ПИЛОТЕН ПРОЕКТ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА СКОРОСТНО ТРАСЕ НА БУЛ. „КОНСТАНТИН ВЕЛИЧКОВ“

Публикувано на: 11.07.2018 г. | 21:35 ч.

Евгени Крусев, заместник-кмет по транспорт и Савина Савова, кмет на район „Възраждане“-СО  инспектираха ремонтните дейности на ул. „Гюешево“, от бул. „Инж. Иван Иванов” до бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов”. В този участък се прави цялостен ремонт на стойност около 500 хил. лв.  В момента се полага първия пласт асфалт на настилката на ул. “Гюешево“, която е една от големите второстепенни улици в район „Възраждане“. Отстраняват се непредвидени обстоятелства във връзка с ремонт на „Топлофикация“. Поетапно се ремонтират и тротоарите на цялата улица. Продължава изпълнението на Програмата на Столична община за ремонт на вътрешно-квартални улици. Очаква се до 20 дни ремонтът да приключи.

„На 12 юли започва изпълнението на пилотния проект за изграждане на първите два перона по бул. “Константин Величков“ за обособяване на скоростни трасета за споделено движение между автобуси и трамваи. Работата ще започне от спирката на парк „Свети Петър и Павел“ и ще бъдат общо шест“, каза също Крусев. „С тях ще осигурим движение по трамвайните трасета и на автобусите на градския транспорт. По бул. “Константин Величков“ се движат автобусните линии: 11, 60, 72, 102, 83, 45 и 77 и трамвайните линии – 11, 22, 3. Предвидено е превозните средства да се движат по общо трасе и да спират на общи спирки. Ще бъдат направени и нови спиркови перони за по-комфортното и безопасно изчакване на пътниците. През септември ще са готови и шестте перона. Освен бул. “Константин Величков“ подобни трасета предвиждаме и по бул. “Възкресение“ и „Мадрид“, каза Евгени Крусев.

Галерия
Още от Новини и съобщения


Информационна среща
Процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - eтап II“ по Националния План за възстановяване и устойчивост.
Обява - Старши експерт Бюджет
Обява - Старши експерт Бюджет