Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

„Възраждаме зелените детските мечти“

Публикувано на: 12.11.2018 г. | 19:37 ч.

ДОБРОВОЛЦИ ОТ РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ И ЧЕЗ ЕЛЕКТРО БЪЛГАРИЯ ЗАСАДИХА 64 ДЪРВЕТА В ПАРК „ВЪЗРАЖДАНЕ“

Десетки малчугани се включиха в инициативата заедно с родителите си.

На 10 ноември 2018 г., кметът на рйона „Възраждане“ Савина Савова, общинският съветник  Борислав Борисов, заместник-кметът на район „Възраждане Татяна Димитрова“, доброволци от администрацията на район „Възраждане“ и служители на „ЧЕЗ Електро България“ АД и  много жители на столицата, засадиха 64 иглолистни и широколистни дървета в парк „Възраждане“ в София. Десетки малчугани се включиха и засаждаха дървета с родителите си. Най-малките участници бяха тригодишните Лео и Оги, а 10 месечната Мария подкрепяше по-големите участниците в ръцете на баба си.

По инициатива на Савина Савова - кмет на столичния район „Възраждане“ и общинския съветник Борислав Борисов, чрез кампанията си „Възраждаме зелените детските мечти“, районът се присъедини към We Do Green – инициатива на „ЧЕЗ Електро България“ АД за засаждане на дървета в обезлесени територии в гори, паркове и населени места в Западна България. Това бе третото събитие от инициативите, включени в кампанията на „ЧЕЗ Електро България“ АД - „Зареждаме Ви с енергия“, по време на която Дружеството организира и провежда събития, свързани с грижата за околната среда и енергийната ефективност. До момента са засадени над 2000 иглолистни и широколистни дървета.

Една от целите на инициативата We Do Green е да популяризира електронната фактура като удобен и сигурен, модерен начин за получаване на месечните сметки, който дава и възможност за личен принос към опазване на природата. Над 400 000 клиенти на „ЧЕЗ Електро България“ АД в момента получават фактурите си онлайн, като спасиха с избора си близо 4 000 дървета от изсичане. Само за година едно дърво филтрира 28 кг замърсен въздух и охлажда околната среда колкото 10 климатика, работещи постоянно.

 

Галерия
Още от Новини и съобщения