Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

С ШАХМАТЕН ТУРНИР РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ ЗАПОЧНА ПРОГРАМАТА СИ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ СРЕЩУ АГРЕСИЯТА В УЧИЛИЩЕ

Публикувано на: 25.01.2019 г. | 14:23 ч.

По инициатива на кмета на район „Възраждане“ Савина Савова и Местната комисия за борба с противообществените проявина на малолетни и непълнолетни към Района в обновената бибилиотеката на 18 СУ „Уилям Гладстон“ се проведе шахматен турнир за две възрастови групи среден и горен курс на обучение.

Турнирът беше официално открит от Савина Савова, кмет на район „Възраждане“, която поздрави участниците и треньорите: „ Шахматът - тази древна игра, съхранила традици и мъдрост е предизвикателството за ума и дава възможност за самоосъвършенстване, развива логиката и въображението и възпитава уважение към противника, качества, които са необходими за успешната реализация на всеки млад човек  Заедно със Столична община ние създаваме добри условия за спорт на децата и младежите от Района, активно популяризираме различни видове спорт за по-качествен, активен и здравословен живот.“ Савина Савова пожела на всички участници успех и фейър плей в турнира, за да победят най-добрите.

Тази година организаторите на турнира бяха подготвили за победитилите в отборното състезание купи, грамоти и книгата на гросмайстор Кирил Георгиев с 500 шахматни партии. За победителите в индивидуалното първенство също  имаше атрактивни награди.     

На официалното откриване на турнира присъстваха и Цветанка Петкова, секретар на МКБППМН към район „Възраждане“, треньори и  преподаватели от учебните заведения на Района. Главен съдия на турнира беше Боряна Строкова, съдия републиканска категория от 2001 година, с магистърска степен от НСА „Васил Левки“ и треньор  по шахмат в ЦСКА.

Галерия
Още от Новини и съобщения


Информационна среща
Процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - eтап II“ по Националния План за възстановяване и устойчивост.
Обява - Старши експерт Бюджет
Обява - Старши експерт Бюджет