Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ ОТБЕЛЯЗА „ДЕНЯ НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА“

Публикувано на: 01.03.2019 г. | 06:17 ч.

„Денят на розовата фланелка“ - Световният ден против тормоза в училище се отбелязва всяка година в последната сряда от февруари. За първи път този ден се провежда като протест в Канада през 2007 г., организиран от двама ученици – Дейвид Шепърд и Травис Прайс, които се обличат в розово, за да изразят своята позиция и неприемане на тормоза в училище и в подкрепа на техен съученик, който е станал обект на присмех и тормоз, защото един ден е бил облечен с розова фланелка.
Преподаветелите и учениците от всички класове на 76 ОУ "Уилям Сароян" бяха подготвили часове за „Деня на розовата фланелка“. С рисунки, есета, послания, розови балони - сърца, шалчета, диадеми с розови цветя и лентички, къща на Доброто и кутия на добрите дела децата, преподавателите и родителите отправиха послания за толерантност, уважение, приятелство, любов и доброта.
Пред всяка класна стая са представени различни проекти, по които децата, родителите и преподавателите са работили заедно. Директорката на училището Емилия Стефанова с гордост показва постиженията на учениците и преподавателите и споделя, че тези резултати няма да са възможни, ако родителите не участват активно и не покрепят своите деца. Борислав от първи клас мечтае да стане телевизионен журналист и да представя само добри новини. Никола от втори клас е категоричен, че няма да продължи семейната адвокатска традиция, а ще стане лекар. Третокласникът Стефан е убеден, че може да стане лекар, журналист или актьор, защото „и за трите професии става“, както е казала баба му, но има време да избере. Децата с радост споделяха, че мечтаят като пораснат да станат химици, фармацевти, ветеринарни лекари, медицински сестри, но са убедени, че първо трябва да бъдат добри хора. Стилян, от трети клас, който упорито вдигаше ръка, каза, че няма търпение да порасне, да стане войник, за да служи на Родината си - България. 
Сутринта, преди започване на учебните часове, родителите на осмокласниците им бяха подарили розови фланелки, на които всеки родител беше написал послание за своето дете, посветено на Световния ден против тормоза в училище. 
На гости в 76 ОУ „Уилям Сароян“ бяха заместник-кметът на район „Възраждане“ Татяна Димитрова и секретарят на МКБППМН към район „Възраждане“ Цветанка Петкова. Децата изпратиха подаръци на кмета на район „Възраждане“ Савина Савова – къщичка на Доброто, изработена от Михаела от първи клас и Щъркел мартеница, с пожелание за здраве, успехи и пролетно настроение. 
С различни инициативи „Денят на розовата фланелка“ беше отбелязан във всички училища в столичния район „Възраждане“ 

Галерия
Още от Новини и съобщения