Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

Проверка на строителството на Аквапарка

Публикувано на: 12.06.2019 г. | 18:35 ч.

КМЕТЪТ НА СОФИЯ ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА ПРОВЕРИ СТРОИТЕЛСТВОТО НА ПЪРВИЯ СТОЛИЧЕН АКВАПАРК

В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“

Кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на район „Възраждане“ Савина Савова, заедно с председателя на СОС Елен Герджиков, заместник-председателя на СОС Николай Стойнев, председателя на Комисията по екология на СОС Лорита Радева, общински съветници и заместник-кмета на район „Възраждане“ арх. Николай Диков провериха строителстовто на първия столичен  аквапарк.

Изпълнителният директор на Софийски имоти Димитър Шивачев запозна присъстващите с етапа на изграждане и цялостния проект на водните атракциони и всички заедно направиха обиколка на обекта. Изградени са петте овални, външни басейна за възрастни и деца. В подземния етаж на СПА центъра ще има 25-метров басейн за плуване, който отговаря на всички изисквания за провеждане на състезания на световно ниво.

"Изграждаме нови 25 дка пространство, като 19 от тях са реално парк, а на останалата територия за първи път в София ще бъде изграден обществен аквапарк. С този порект придаваме зелена площ на София", каза кметът Йорданка Фандъкова  и обясни пред журналистите дългия път, който е трябвало да се измине,  като не само да се изчисти това място, но и  с дълга съдебна процедура да се докаже  собствеността. Благодарение на Софийски имоти и с подкрепата на СОС, столицата ще има аквапарк. Инвестицията е на стойност 9,5 млн. лв.

В новото атрактивно място ще се използва само минерална вода от  извора Баталова воденица. Пред СПА центъра ще има чешма, хората да си наливат вода. Изпълнителите  на обекта споделиха, че има голям дебит на минерлна вода, който досега не е използван. 18 декара от площта на аквапарка е озеленяването и там ще бъдат засадени над 600 дървета. Във вече изградената първа част на парк „Възраждане“  почиваха много майки с деца и възрастни.  Най-забавното и притегателно място за малки и големи  е работещият сух фонтан.  Йорданка Фандъкова подчерта, че от някогашната индустриална зона, където се продаваха строителни материали и горива не е останало нищо. Пространството е изцяло преборазено и ще се превърне в зелена зона за отдих и забавление за цялото семейство.

Докато строители показваха на кмета Фандъкова разпределението на СПА центъра, на спортните терени на „Спортна София 2000“, които граничат с аквапарка, малки спортисти тренираха усилено.

Очаква се обекта да приключи на 5 ноември, а първите посетители ще  използват водните атракциони още през следващата пролет.

Галерия
Още от Новини и съобщения


Информационна среща
Процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - eтап II“ по Националния План за възстановяване и устойчивост.
Обява - Старши експерт Бюджет
Обява - Старши експерт Бюджет