Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

Младежи от район „Възраждане“ ще дискутират за младежките политики и възможностите да участват във формирането и реализацията им

Публикувано на: 25.06.2019 г. | 16:11 ч.

Младежи от район „Възраждане“ ще дискутират за младежките политики и възможностите да участват във формирането и реализацията им   

На 26 юни 2019 г. в 12:00 часа в Зала „Конфуций“ на 18 СУ „Уилям Гладстон“ на ул. „Пиротска“ 68 ще се проведе третата среща –дискусия по проекта „София и Европа за младите – 3D – демокрация, диалог и дебат“ с директора на дирекция „Младежки политики“ на Министерство на младежта и спорта Петър Младенов на тема: „Младежки политики и възможностите на младите хора да вземат участие във формирането и реализацията им“. В дискусията ще участват кмета на район „Възраждане“ Савина Савова, председателят на фондация „Етнопалитра“ Пепа Илиева, преподаватели от училищата в район „Възраждане“ и представители на неправителствени организации.

Проектът се реализира от фондация „Етнопалитра“ в партньорство с район „Възраждане“-СО, 18 СУ „Уилям Гладстон“ и 32 СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ с финансовата подкрепа на Програма „Европа“ 2019 на Столична община.

Срещата ще може да се гледа в реално време във Фейсбук страницата на фондация „Етнопалитра“ - www.facebook.com/ethopalitra.org/. Архив на първите две срещи може да намерите в youtube канала на фондация „Етнопалитра“.

Защо 3D - (democracy, dialogue, debate) демокрация, диалог и дебат? Това са основите на младежките политики в ЕС, националната ни политика и политиката на Столична община.

Целта на проекта е младежите „от първо лице“ да чуят какво прави София, България и Европейският съюз за тях, как могат ефективно да се включат в процесите на вземане на решения, какви са инструментите за въздействие върху решенията, които засягат европейската общност. Тази инициатива търси отговорите на въпросите: как младите хора могат да се реализират днес, къде да се реализират – в България или в ЕС, кои са професиите на бъдещето, какви са възможностите за достъп до информация чрез използване на новите технологии? Младите хора, които завършват училище или им предстои през следващата година да завършат средното си образование, получават информация за възможностите за развитие, които им предлага ЕС, кои са институциите от които зависи създаването и реализацията на младежките политики, къде могат да открият информация за тях.

Чрез срещите младите хора  могат да дискутират с представители на различните власти и на практика да разберат взаимоотношенията, отговорността, правата и задълженията и на двете страни в този диалог.

Инвестицията в младите е инвестиция в бъдещето на обществото ни, днешното и утрешното, ключ към постигане на успех за София, България и Европа на младите и активните.

За информация: 0888268841 office@etnopalitra.org

Галерия
Още от Новини и съобщения


Информационна среща
Процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - eтап II“ по Националния План за възстановяване и устойчивост.
Обява - Старши експерт Бюджет
Обява - Старши експерт Бюджет