Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

Откриване на учебната година в 18 СУ

Публикувано на: 16.09.2019 г. | 14:22 ч.

Кметът на район „Възраждане“-СО Савина Савова участва в откриването на новата учебна година в 18 СУ „Уилям Гладстон“. Специален гост беше президентът на Република България Румен Радев и представители на дипломатическите мисии. Специално за първия учебен ден беше представена мултимедийна презентация за 18 СУ и постиженията на неговите ученици и преподаватели. След официалната церемония, гостите  имаха възможност да приветстват първокласниците в техните уютни високо технологични учебни стаи. Директорът на училището Величка Стойчева показа и специализираните кабинети по природни науки, които разполагат с последните съвременни технологични и комуникационни възможности. Те бяха открити през 2018 г. с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“. В училището миналата година са реализирани проекти от различни европейски фондове на стойност 80 000 евро.

В район „Възраждане“-СО се обучават около 1/3 от учениците в София.  18 СУ е основано през 1907 г. по проект на архитектите Кирил Маричков и Георги Фингов, за което е обявено за паметник на културата. Днес в него се изучават: китайски,  корейски, японски и арабски, английски, немски, френски, испански и руски език.

В поздравителен адрес кметът на район „Възраждане“-СО Савина Савова поздрави и благодари на директора на 18 СУ Величка Стойчева и преподавателите за отговорността, професионализма, всеотдайността и любовта, с която предават своите знания и опит. Савова им пожела да бъдат здрави, силни и все така успешно,  да даряват своите ученици с любов и мъдрост,  за да станат достойни и добри хора, граждани на България, Европа и света. На най-нетърпеливите – на първокласниците, кмета на района пожела здраве и успехи, да преживеят едно незабравимо и щастливо детство,  да намерят верни приятели и да се научат да правят добро. На по-големите ученици тя пожела да бъдат здрави, упорити и отговорни, да се отнасят с уважение към своите преподаватели и родители. Савина Савова отправи към тях  призив да не се плашат от трудностите при усвояване на знанията, защото те ще ги направят по-силни, а всеки успех е стъпка към по-голямо и значимо постижение и смело и дръзновено да следват мечтите си. На всички родители тя пожела с много любов и търпение да подкрепят своите деца, да  съхраняват и предават българските традиции, ценности и възрожденски дух.

„Като кмет на район „Възраждане“ бих искала да Ви уверя, че с подкрепата на кмета на София Йорданка Фандъкова и с моя екип, инвестираме в изграждането на училищната инфраструктура, с високотехнологични и комуникационни възможности, съхраняващи и културно-историческото ни наследство. Доказателство, че превръщаме думите в дела, е изпълнението в момента на  проект за реконструкция и обновяване на материалната база на Вашето училище. Стремежът ни е да направим  училището любимо и привлекателно място за учениците,  учителите и родителите“ се казва още в приветствието на кмета на район „Възраждане“ Савина Савова.

Галерия
Още от Новини и съобщения


Информационна среща
Процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - eтап II“ по Националния План за възстановяване и устойчивост.
Обява - Старши експерт Бюджет
Обява - Старши експерт Бюджет