Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

5 НОВИ СПОРТНИ ИГРИЩА ЗА УЧЕНИЦИТЕ НА 30 СУ "БРЯТЯ МИЛАДИНОВИ"

Публикувано на: 11.02.2021 г. | 22:48 ч.

През 2021г. инвестициите в образователна и спортна инфраструктура са основен приоритет в политиката на Столичната община и на район "Възраждане".

Днес, 11.02.2021г., с Решение на Столичния  общински съвет се прие предложението на кмета на район „Възраждане“ Савина Савова, със средства от Специализирания общински приватизационен фонд да се финансира Проекта за обновяване на дворното пространство и цялостен ремонт на съществуващите спортните игрища, изграждане на ново игрище и вертикална планировка на околното дворно пространство на 30 СУ"Братя Миладинови".

Проектът е разработен и ще се изпълнява от район „Възраждане“ и  включва изграждане на 5 нови спортни площадки за баскетбол, волейбол и футбол, премахване на съществуващото възвишение северно от плувния басейн и на негово място ще се изгради едно от новите спортни игрища. Спортните игрища ще бъдат изпълнени с разливна акрилна спортна настилка с подложка от гранулирана гума върху армирана бетонова настилка и нови спортни съоръжения. Към спортните игрища в южната част на двора ще се изградят ментални трибуни с дървени седалки. Ще се изградят нови външни стълби по елипсата около новото игрище, ще се обнови и стълбищното рамо - откритата връзка между учебния корпус и спортните игрища. Ще се поставят нови тротоарни насилки и озеленяване в дворното пространство.

С изпълнението на проекта в двора на училището ще приключи цялостното възстановяване и обновяване на спортната база на столичното 30 СУ.

През 2020 г. приключи реализирането на Етап 1 и Етап 2 от проекта „Възстановяването и обновяване на плувния басейн и физкултурния салон с прилежащите им помещения в 30 СУ ”Братя Миладинови”, които са въведени в експлоатация, съгласно Удостоверение за въвеждане в експлоатация № 671/14.08.2020г., издадено от Главен архитект на Столична община. 

Галерия
Още от Новини и съобщения