Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

ОБНОВЕНИЯТ АМФИТЕАТЪР В ПАРК "ВЪЗРАЖДАНЕ" Е НОВО ОХЛАДЕНО ЗЕЛЕНО ГРАДСКО ПРОСТРАНСТВО

Публикувано на: 15.10.2023 г. | 03:56 ч.

С официална церемония беше открит обновеният амфитеатър в Парк "Възраждане", който с иновативни решения се превърна в охладено зелено градско пространство.
Пилотният инвестиционен проект на Столична община подобрява условията на амфитеатъра за организиране на културни и образователни събития, чрез прилагане на методи за засенчване посредством природно-базирани решения, позволяващи поддържането на растителност, устойчива на топлина и суша, изграждане на системи за оросяване (мъглообразуватели), изграждане на алпинеум с подходяща устойчива растителност, подмяна на съществуващата настилка със светла настилка от естествени материали с нисък термичен капацитет и инсталиране на подвижен екран и мултимедия.
Лентата прерязаха: кметът на София Йорданка Фандъкова, заместник-кметът на СО Десислава Билева, председателят на СОС Георги Георгиев и кметът на район "Възраждане" Савина Савова.
Пилотният проект се реализира в район "Възраждане" с финансови средства от Европейското икономическо пространство.
С обновяването на амфитеатъра се създават по-добри условия за отдих, култура, образование и забавления, променя се квартала, района и столицата ни. В него могат да се провеждат и уроци на открито и други образователни дейности.
Гостите на събитието се насладиха на атрактивната програма.

Галерия
Още от Новини и съобщения


Информационна среща
Процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - eтап II“ по Националния План за възстановяване и устойчивост.
Обява - Старши експерт Бюджет
Обява - Старши експерт Бюджет