Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

Савина Савова: Бъдете добри и толерантни, пазете се и пазете живота на всички!

Публикувано на: 16.11.2015 г. | 16:22 ч.

С дърво на толерантността учениците от столичното 136-то ОУ призоваха за толерантност.

„Да бъдем добри, означава и да бъдем и толерантни. Толерантността има много синоними – приятелство, уважение, разбирателство, общуване, опознаване,  доброжелателност, отстъпчивост, търпимост.“ Така започна откритият урок в 136 ОУ „Любен Каравелов“ в столичния район „Възраждане“ - „За толерантността“ с ученици от 4-ти клас, по повод на Международния ден на толерантността. Малчуганите научиха какви са правилата на толерантността, как да разпознаят нетолерантността и как да бъдат по-добри. Всички заедно посадиха интерактивно дърво на толерантността, на което добрите думи са корените, добрите мисли – цветовете, а добрите дела – плодовете.

Гости на събитието бяха кметът на район „Възраждане“ Савина Савова, секретаря на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Цветанка Петкова, главния експерт по образование, социални дейности, култура  и спорт Спас Узунов   и др. представители на районната администрация.

Савина Савова, кмет на район „Възраждане“ поздрави учениците и преподавателите  и им благодари за интересния урок. Тя пожела на малчуганите да бъдат здрави, да учат много, за да успеят и да бъдат добри. „ Помнете този урок за приятелството, уважението и разбирателството и бъдете добри. Не забравяйте, както се пееше във вашата песничка, да протягате ръка на всеки , който се нуждае от помощ. Не зависимо, че сте много малки, знаете какво се случи във Франция този петък. Не забравяйте, че най-големия, най-ценния дар е живота. Бъде добри и толерантни, пазете се и пазете живота на всички!“, каза Савина Савова.

Галерия
Още от Новини и съобщения


Информационна среща
Процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - eтап II“ по Националния План за възстановяване и устойчивост.
Обява - Старши експерт Бюджет
Обява - Старши експерт Бюджет