Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

Баба Марта върза мартеници в район „Възраждане“

Публикувано на: 25.02.2020 г. | 17:57 ч.

По инициатива на кмета на район „Възраждане“ Савина Савова за 6-та поредна година, дни преди 1 март, децата от общинските училищата в район „Възраждане“ помогнаха на Баба Марта да направи мартеници в творческата работилница, която по традиция беше организирана  в сградата на районната администрация.

Савина Савова, кмет на район „Възраждане“, приветства децата и им благодари за интереса, с който изучават българските традиции и за ентусиазма, с който участват в „Работилницата на Баба Марта“. Тя им пожела да бъдат здрави, да се учат усърдно, да имат щастливо детство. Тази инициатива, станала вече традиция, е  част от Програмата на район „Възраждане“ за съхраняване и предаване на българските традиции и ценности. С емоционален поздрав от български фолклорни песни и танци, учениците поздравиха всички участници и гости на събитието.    

Сръчните ръце на малчуганите изработиха мартеници, които ще дарят на празника на  клубовете на пенсионера и инвалида в Района, на Дневния център „Света Марина“ и ще украсят класни си стаи. В първия работен мартенски ден  - 2 март, всички посетители на администрацията на район „Възраждане“ ще получат мартенички, изработени от децата с послание за здраве, щастие, радост и пролетно настроение.

За поредна година беше украсено „Дървото на Баба Марта“ пред сградата на районната администрация, а  две еко инсталации посрещат посетителите пред входа.  

Галерия
Още от Новини и съобщения