Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

ЧЕСТИТ 24 МАЙ - ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ!

Публикувано на: 23.05.2020 г. | 21:02 ч.

Скъпи съграждани,

В навечерието на най-светлия български празник – 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, по традиция отбелязваме празника на нашия район.

Името на нашия район – „Възраждане“, е неразривно свързано с историята ни, и затова на празника на района обръщаме поглед към миналото, като отправна точка и вдъхновение за настоящето и бъдещето ни. Това име още повече ме задължава, като кмет на район „Възраждане“, да работя за съхраняването на историята и традициите ни и да пазя и предавам заветите на нашите просветители. С делата си, доказваме нашата отговорност, да помним миналото и с възрожденски плам да градим настоящето и бъдещето. Неслучайно, тези ценности са във фокуса на политиките, които реализира българското правителство, Столична община и нашия район.

На 24 май изказваме своята признателност, уважение и почит към делото на Кирил и Методий и всички велики българи, духовници и книжовници, които през вековете са работили за запазване на българската писменост, език, култура, духовност, народната памет и история, българските ценности и традиции.

Да е честит празника на район „Възраждане“ и на личностите, които са посветили живота си на просвещението и културата днес, на тези които и днес съхраняват националната идентичност, възпитават младото поколение – бъдещето на българския народ – на учителите, научните работници, творците, читалищните деятели - на всички, посветили живота си на българската просвета, култура и духовност. Благодарение на тях, нашите деца получават най-важните уроци по родолюбие и любов към просвещението и познанието, за да  станат достойни личности и граждани на България, Европа и света.

Този празник е по-различен, ще празнуваме само със семействата си, с близките си хора и ще си спомним за своите учители, за букетите, с които ги дарявахме в този ден, за сълзите на признателност и обич. Постепенно се връщаме към обичайното си ежедневие, но опасността не е отминала. Затова трябва да сме отговорни  и разумни. Важно е да носим  духа на празника в сърцата си.

Честит празник!

Савина Савова,

кмет на район „Възраждане“

Галерия
Още от Новини и съобщения


Информационна среща
Процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - eтап II“ по Националния План за възстановяване и устойчивост.
Обява - Старши експерт Бюджет
Обява - Старши експерт Бюджет