Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

ДЕЦА ОЦВЕТЯВАХА СВОИТЕ ПЪРВИ ИКОНИ В НАВЕЧЕРИЕТО НА ПРАЗНИКА УСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА

Публикувано на: 13.08.2021 г. | 16:56 ч.

В навечерието на християнския празник Успение на Пресвета Богородица, район "Възраждане", фондация "Етнопалитра" и Църковното настоятелство на православен храм "Св. Николай Софийски"  организираха  детска творческа работилница „МОЯТА ПЪРВА ИКОНА“  в парк „Свети Никола“.

Отец Иван от православния храм „Свети Николай Софийски“ поздрави децата и им разказа за предстоящия църковен празник, за символите на православната вяра и за храма, в който служи.   

Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова поздрави децата и присъстващите на събитието и благодари на Отец Иван за беседата.

„Скъпи деца, благодаря на Вас и Вашите родители, че сме заедно в навечерието на големия християнски празник Успение на Пресвета Богородица.  Инициативата ни е част от Програмата, която район „Възраждане“ реализира за съхраняване и популяризиране на християнските ценности и български традиции“, каза Савина Савова и пожела на децата незабравимо щастливо лято, изпълнено с игри и полезни занимания.     

Иконите за оцветяване са от двете издания на фондация „Етнопалитра“ „Първи стъпки към Бога“, чийто съставител е +Велички епископ Сионий.

Галерия
Още от Новини и съобщения


Информационна среща
Процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - eтап II“ по Националния План за възстановяване и устойчивост.
Обява - Старши експерт Бюджет
Обява - Старши експерт Бюджет