Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

КМЕТЪТ НА РАЙОН "ВЪЗРАЖДАНЕ" САВИНА САВОВА ВРЪЧИ НАГРАДИТЕ НА ОТЛИЧЕНИТЕ МАЛКИ ХУДОЖНИЦИ В КОНКУРСА ЗА ДЕТСКА РИСУНКА "МОЕТО ДЕТСТВО"

Публикувано на: 08.06.2023 г. | 00:52 ч.
Кметът на район "Възраждане" Савина Савова благодари на всички деца и техните преподаватели, които участваха в конкурса за рисунка „МОЕТО ДЕТСТВО“, организиран от район „Възраждане“.
Тя връчи наградите на всички участници в конкурса - грамити и лакомства, а на отличените от журито - ваучери за обучение.
"Всички деца показаха своя талант и вдъхновение, а картините им са впечатляващи, пъстри и забавни", сподели Савова и обяви журито на конкурса „Моето детство“ - художниците Дарина и Андрей Яневи от Академия за детско творчество „ДАЯ“ , която се намира в район "Възраждане".
Дарина Янева е художник пастелист, живописец с множество изложби в България и чужбина. С над 30 годишния си опит като педагог, художник и ръководител на детски проекти, тя е откривател на млади таланти в областта на изобразителното и пластично изкуство. С много любов се посвещава на работата си.
Андрей Янев Andrey Yanev е изявен български художник, познат на публиката със своите акварели, маслени платна, стенописи, витражи, емайлови пана в страната и чужбина. Инициатор и организатор на десетки пленери, фестивали и събития подкрепепящи изкуството.
Журито определя картините на малките  художници като умели композиционни решения, пресъздадено настроение в тях, отличващи се със представяне на собствена идея на всяко дете.
Всички участници получиха грамоти за участие и лакомство.
Първа  категория – ученици от 5 и 6 клас
Специални награди получават малките художници:
Мила Настева 6а 67 ОУ "Васил Друмев" – за най- сложно решение със завършеност и почерк.
Даниела Алексиева 5А клас на  30 СУ "Братя Миладинови" - награда за много изразителен и точен рисунък, умело постигнато настроение.
Крис Костов, 5А клас 30 СУ „Братя Миладинови“ - награда за забавно собствено решение, отличаващо се и с детайл при изграждане на рисунката.
Отличените ученици получават грамота и ваучер на стойност 90 лв. за професионално обучение с акрилни бои в Академия за детско творчество ДАЯ за 3 урока по 2 астрономически часа на тема „Младият Ван Гог" .
Втора категория - участници от школи по изкуства
Журито определя, че представените картини от ВСИЧКИ ДЕЦА има силно и ведро излъчване, вложени са забавни идеи с много хубаво живописно чувство и настроение.
Награди - грамота и ваучер за Академия ДАЯ получават:
Лора Куртева от НЧ "Аура"- за най-провокативна идея и детайлно завършено представяне на решението.
Гергана Бояджиева, Виктория Бояджиева и Боянка Солакова от НЧ „Аура“ – за завършеност на идеята и прецизно изпълнение на рисунката.
Лейс Макзум от Национален дворец на децата - за акварелна рисунка на храм „Св. Александър Невски“ – за усет към цвят, линия и композиция, с търсене на лично послание.
Савина Савова благодари на преподавателите за професионализма и работата за развитието на таланта на децата и за създаването на положително отношение на учениците към изобразителното изкуство, което е предпоставка за изграждане на естетическа култура, необходима на всеки млад човек.

Галерия
Още от Новини и съобщения


От 27.09.2023 г. родителите имат възможност да подават документи за изплащане на компенсации през нов модул на ИСОДЗ, ПГУ и I-ви клас
От 27.09.2023 г. родителите имат възможност да подават документи за изплащане на компенсации през нов модул на ИСОДЗ, ПГУ и I-ви клас
СЛУЖИТЕЛИ НА НАГ СА ВРЪЧИЛИ СЪОБЩЕНИЕ ЗА КОНСТАТИВЕН АКТ ЗА НАРУШЕНИЯ НА СТРОИТЕЛЯ НА БЛОКА ДО БЛ. 18 В "ЗОНА Б-5"
Това е началото на производството по спиране на изпълнението и забрана достъпа до строежа.