Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

КМЕТЪТ НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ САВИНА САВОВА НАПРАВИ ПЪРВА КОПКА НА НОВА ДЕТСКА ГРАДИНА

Публикувано на: 18.12.2020 г. | 16:26 ч.

Днес, кметът на район „Възраждане“ Савина Савова направи символична първа копка на новия корпус на 119 детска градина на ул. "Брегалница" 26-30. Теренът на новата сграда е  в непосредствена близост до съществуващата сграда на сградата на детската градина. Проектът е на стойност 2,7 млн. лв. с ДДС. Разгърната застроена площ (РЗП) общо е 1600 кв. м. -  1155кв. м на трите нива на сградата и 400 кв. м сутерен. От 18.12.2020 г.  за обекта е заверен Протокол за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво на строежа и строителството на новата сграда започна веднага, от днес 18.12.2020 г. Срокът за изпълнение на строителните дейности е 16 месеца.  

Отец Захари от православния храм „Св. св. Кирил и Методий“ отслужи водосвет за  благословение на градежа на новата сграда на детската градина, в която ще има една яслена и 2 градински групи. Проектът на новия корпус на 119 ДГ е съобразен със съвременните архитектурни, битови и нормативни изисквания за грижа, възпитание, образование и социализация на най-малките жители на район "Възраждане". Новата сграда  ще бъде на 3 надземни и 1 подземно ниво.  В подземното ниво са разположени - кухня и технически помещения.  На първото ниво са: физкултурен салон и една яслена група. На втория етаж са две градински групи. Административните помещения са на третия етаж, където има и зали за индивидуална работа и учителска стая.  Сградата ще има 2 асансьора – един товарен и един за децата и преподавателите.

Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова благодари за подкрепата на  кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и за работата и отдадеността на служителите от администрацията на район „Възраждане“ Савова подчерта, че новата сграда на 119 ДГ „Детска планета“ е част от Програмата на кмета Йорданка Фандъкова за увеличаване на броя на местата в детските градини и ясли в столицата.  „Последователните действия за строеж на нови сгради, разширяване на съществуващи и използване на всички общински терени, отговарящи на нормативните изисквания  за тази цел дават резултат.  1500 деца  в момента са обхванати в детските градини и ясли в район „Възраждане“. Полагаме усилия за подобряване на средата за малчуганите и техните преподаватели в 6-те детски градини на територията на района, в съответствие със съвременните изисквания за обучение, възпитание и социализация.  Децата и образованието са във фокуса на политиките ни, защото те са нашето бъдеще“, каза Савина Савова.

 

Галерия
Още от Новини и съобщения


Информационна среща
Процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - eтап II“ по Националния План за възстановяване и устойчивост.
Обява - Старши експерт Бюджет
Обява - Старши експерт Бюджет