Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

„КОЛЕДНИ ВЪЛШЕБСТВА" – КОНЦЕРТ НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“

Публикувано на: 22.12.2022 г. | 03:31 ч.

В навечерието на най-светлия и най-очаквания празник от всички Рождество Христово, в читалище „Аура“ се проведе концертът на район „Възраждане“ „Коледни вълшебства“ с участието на училищни състави, школи по изкуствата и приятели на района.  

 „След трудностите, които преодоляхме в последните години, съм щастлива, че сме заедно в първия ден от коледните празници – Игнажден. А, какво по-хубаво от това, нашите полазници да са учениците от училищата в район „Възраждане“, както и приятелите на района“, приветствам всички присъстващи кметът на район „Възраждане“ Савина Савова.

В концерта участваха фолклорен танцов ансамбъл на 46 ОУ "Константин Фотинов". Младежка ВГ "Ролинг Тоунс" при НЧ „Аура“,  с ръководител Станислав Кинчев и корепетитор Анна Стойчева, балет „Ева“ при НЧ „Георги Раковски 1925“ с хореограф Евелина Желева, Роза Красимирова от 1-ви клас на 67 ОУ „Васил Друмев", детски балетен състав "Аура" с ръководител Светла Иванова, училищният бенд от 18 СУ  "Уилям Гладстон", танцова група "Приятели" от 67 ОУ, ВГ "Музикална стълбица" от 136 ОУ "Любен Каравелов" и Еней Симеонов от 5а клас на 30 СУ „Братя Миладинови". И накрая, както традицията повелява, концерта зъвърши с кръшни хора, изпълнени от танцов ансамбъл "Аура" с ръководител Петко Йошков.

Савина Савова награди победителите в конкурса за рисунка „Коледни вълшебства“ в трите възрастови групи.

Изненада за всички бяха служителите на районната администрация: инж. Даяна Вернезова, ландш. арх. Анастас Стоянов и инж. Станислав Петрунов, които бяха   в ролята на водещи и се справиха прекрасно с това предизвикателство.

Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова отправи пожелание към всички. „Да посрещнем празниците със семейството си, с любимите си хора, заобиколени от любов, хармония и светлина“. Тя пожела светли Коледни празници и „Новата 2023 година да ни донесе здраве, щастие и много усмивки. Да бъде мирна, успешна и по-добра!“

Галерия
Още от Новини и съобщения


Информационна среща
Процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - eтап II“ по Националния План за възстановяване и устойчивост.
Обява - Старши експерт Бюджет
Обява - Старши експерт Бюджет