Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ ИЗПЪЛНИ ПЪРВАТА ОБЩИНСКА ЖИЛИЩНА СГРАДА ЗА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ НА СОБСТВЕНИЦИ С ОТЧУЖДЕНИ ИМОТИ

Публикувано на: 15.10.2023 г. | 05:02 ч.

След близо 40 години очакване, хората на които са отчуждени имоти в централната градска част в полза на държавата, получават обезщетение. Те за първи път имаха възможност да видят апартаментите си в новопостроената пететажна жилищна сграда със сутерен и подземни гаражи на ул. „Странджа“ 21-27 в район „Възраждане“.

Район „Възраждане“ изпълни първата общинска жилищна сграда, построена от Столична община, и предназначена изцяло за обезщетение на отчуждени собственици. Това са 29 семейства - собственици, чиито имоти са били отчуждени за публични дейности, каквито са изграждането на метрото, строителството на „Зона Б-5“, 30 СУ „Братя Миладинови“ и други държавни сгради в центъра на София.

Проектът включва 29 жилищни обекта и 73 паркоместа, 42 подземни паркоместа в сутерена, 17 самостоятелни гаража, 14 надземни паркоместа в двора.

Общата РЗП на сградата (подземна и надземна) е 5 726 кв.м. от които РЗП надземно 3 736 кв.м. и РЗП подземно 1 989,77 кв.м.подземен гараж извън контура на сградата.

Договорът за строителство беше сключен на 19.02.2020г., изпълнението на обекта започна  на 27.05.2020, с откриване на строителна площадка и подписване на Акт-образец №2.

Изпълнител на обекта е Обединение "Странджа-Възраждане"

Жилищните обекти в сградата са с квадратури, които са съобразени с квадратурата на отчуждените имоти, съгласно заповедите за отчуждаване.

Строителството на сградата е завършено и са внесени документи за въвеждане на сградата в експроатация.

 

Галерия
Още от Новини и съобщения


Информационна среща
Процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - eтап II“ по Националния План за възстановяване и устойчивост.
Обява - Старши експерт Бюджет
Обява - Старши експерт Бюджет