Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

СВЕТОВНИЯТ ДЕН ПРОТИВ ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ - „ДЕНЯТ НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА“ БЕШЕ ОТБЕЛЯЗАН В УЧИЛИЩАТА В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“

Публикувано на: 22.02.2023 г. | 15:56 ч.

С различни инициативи във всички училищата в район „Възраждане“ беше отбелязан Световният ден против тормоза в училище - „Денят на розовата фланелка“. Този ден е последната сряда на месец февруари. Днес децата изразиха  своята непримирима позиция срещу насилието и тормоза в училище с послания за доброта, толерантност, уважение и приятелство.

Отбелязването на Деня на розовата фланелка е част от Програмата за превенция на МКБППМН на район „Възраждане“. Тормозът, агресията и насилието са актуални теми и решението им е активната  превенция, която е  обща грижа на всички – на родителите, на семейството, на учителите, на институциите и медиите. Наша обща грижа е децата ни да станат добри хора и достойни граждани на България, Европа и света“. 

Заедно с децата от 30 СУ „Братя Миладинови“ кметът на район „Възраждане“ Савина Савова отправиха послания за доброта, приятелство и уважение.

  „Бъдете добри! Бъдете съпричастни! Бъдете отговорни и смели! Не бъдете безразлични! Ако сте свидетели на тормоз или насилие в училище - не премълчавайте! . Протегнете ръка на човек в беда, не го отминавайте – помогнете“, каза на децата Савина Савова и ги призова да бъдат съпричастни, ако станат свидетели на насилие тормоз и унижени на свой съученик или приятел, да не записват с телефона си, а да помогнат, защото ако не го направят стават като насилника.  

Денят на розовата фланелка се провежда от 2007 г. За първи път този ден се провежда в Канада като протест, организиран от двама ученици – Дейвид Шепърд и Травис Прайс, които заедно със своите съученици се обличат в розово, за да изразят своята подкрепа и съпричастност към едно момче, което е станало обект на присмех и е тормозено, защото е било облечено в розова фланелка.

Галерия
Още от Новини и съобщения