Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

УСПЕШНО ЗАВЪРШИ ОСНОВНИЯТ РЕМОНТ НА СПОРТНАТА БАЗА НА 30 СУ „БРАТЯ МИЛАДИНОВИ“

Публикувано на: 13.09.2021 г. | 18:19 ч.

Кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на район „Възраждане“ Савина Савова откриха изцяло обновения двор на 30 СУ „Братя Миладинови“ и засадиха дървета. С приключването на Етап 3 на основния ремонт на спортната база над 1000 деца ще имат възможност да спортуват при условия, отговарящи на всички съвременни изисквания. Изградена е изцяло нова вертикална планировка, която включва 5 нови спортни площадки за баскетбол, волейбол и футбол, нови външни стълби около волейболното игрище, откритата връзка между учебния корпус и спортните игрища, нови настилки и озеленяване в дворното пространство. Използвани са съвременни материали, които осигуряват оптимални условия за спорт. Обособени са няколко нови зони за отдих в двора за различните възрастови групи ученици.

Със специално подготвена програма,  деца от училището благодариха за новата спортна база на любимото си училище.

В озеленяването на двора се включиха и общинският съветник Стефан Марков, заместник-кметът на СО инж. Ангел Джоргов, заместник-кметът на район „Възраждане“ арх. Николай Дикови, директорът на дирекция „Образование“ Мария Минчева и директорът на 30 СУ Атанаска Рейха.

Средствата на стойност  570 хиляди лв. с ДДС са  осигурени от СУСОПФ. Общата площ на ремонтните дейности е над 3000 кв.м.

Изпълнението на проекта започна през 2019 г. с основния ремонт на басейна и физкултурния салон на училището, финансирането за които беше осигурено от бюджета на СО и СУСОПФ.

Галерия
Още от Новини и съобщения