Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

В "ГОРЕЩИЯ СТОЛ" НА КМЕТА НА РАЙОН "ВЪЗРАЖДАНЕ" САВИНА САВОВА

Публикувано на: 28.04.2023 г. | 00:00 ч.

„Уважението към местната власт“ – това беше темата на срещата на кмета на район „Възраждане“ Савина Савова с  учениците от 7 клас от 32 СУИЧЕ “Св. Климент Охридски”.

Инициативата за срещата е на учениците, които са споделили с директора на училището Нели Костова, че искат да научат какво работи кмета и районната администрация. Това беше един различен урок по гражданско образование.

„Уважението към институциите е уважение към държавата, а държавата – това сме всички ние“, това каза Савина Савова на учениците в началото на срещата.

Савина Савова показа фронт офиса, в който работят служителите от деловодството и ЕСГРАО, както и как глухи и сляпо-глухи граждани получават административни услуги.

С изненада, децата научиха, колко са различни професиите на хората, които работят в администрацията.

Учениците  се интересуваха какви са задълженията на кмета и как решава въпросите, които гражданите  поставят.

Директорът на 32 СУИЧЕ Нели Костова представи Аделина Лакова от 10 Г клас, която е класирана на 2 място за участие в националния кръг на Олимпиадата по гражданско образование с проекта „Уважението към институциите – основна добродетел“. Савина Савова й пожелае успех и да се представи достойно в това предизвикателство.

Най-много емоции предизвика възможността да седнат на „горещия стол“ на кмета.

Галерия
Още от Новини и съобщения


Информационна среща
Процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - eтап II“ по Националния План за възстановяване и устойчивост.
Обява - Старши експерт Бюджет
Обява - Старши експерт Бюджет