Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

"ВЪЗРАЖДАНЕ СПОРТУВА"2023 В ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ

Публикувано на: 26.05.2023 г. | 02:25 ч.

В Деня на българския спорт се проведе традициония спортен празник „Възраждане спортува“ 2023.

"Възраждане спортува" се провежда по инициатива на кмета район "Възраждане" на  Савина Савова от 2016 година, с прекъсване по време на COVID пандемията .
Повече от 200 деца от общинските училища в район "Възраждане", в две възрастови групи 5-7 клас и 8-11 клас се състезаваха в турнирите по футбол, волейбол, баскетбол и тенис на маса.
Савина Савова поздрави участниците в спортния празник и споделих с тях, че България се гордее с постиженията на българските спортисти, които покоряват световни спортни върхове. В чест на техните победи на големите спортни форуми се развява българския трикольор и звучи националният ни химн.
"Българските спортисти са пример за воля, упоритост, трудолюбие и гордост", каза Савова и подчерта, че спортът е здраве, толерантност и един от най-успешните начини да се противопоставим на агресията и насилието.
Като кмет на район „Възраждане“ Савина Савова заяви, че в район "Възраждане" са направени инвестиции за изграждането на спортна инфраструктура - спортни игрища и площадки в училищата, в парковете и междублоковите пространства в района.
Савова пожела на всички участници в спортното събитие да са здрави, щастливи и успешни, да спортуват и да отстояват в бъдеще спортната слава на България!

Галерия
Още от Новини и съобщения