Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

ЙОРДАН ЙОВЧЕВ ПОДКРЕПЯ ИНИЦИАТИВА НА КМЕТА НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ САВИНА САВОВА - ДАРЯВА ПЛОЩАДКА ЗА СТРИЙТ ФИТНЕС В ПАРК „ВЪЗРАЖДАНЕ“

Публикувано на: 10.11.2020 г. | 18:00 ч.

По инициатива на кмета на район „Възраждане“ Савина Савова, в парк „Възраждане“ ще бъде изградена площадка за стрийт фитнес с комбинирана многофункционална тренировъчна конструкция.  Изграждането на тази площадка е в резултат от многобройните запитвания и  желания на жители на района за поставяне на съоръжения за стрийт фитнес в парк „Възраждане“. По време на епидемичната обстановка има засилен интерес за спорт на открито, както и различни рекреационни  и спортни дейности в природна среда.

До момента в район „Възраждане“ има изградени 10 площадки - 3 за фитнес и 7 за  стрийт фитнес. През 2017 г.  район „Възраждане“ беше домакин на  Големият финал на веригата турнири за «Купа София»  по стрийт фитнес, който се проведе на площадката в парк „Св. Никола“.

В подкрепа на инициативата на Савина Савова, звездният български спортист Йордан Йовчев дарява новата площадка  за стрийт фитнес в парк „Възраждане“. Йовчев е председател на „Спортен клуб Стрийт  уоркаут България“, регистриран в обществена полза. Желанието на Йордан Йовчев е : „Площадката да бъде в полза на гражданите на столицата и да отговаря на изискванията за практикуване на стрийт фитнес и  провеждане на състезания за „Купа София“, както и на състезания от международен характер“.  

Галерия
Още от Новини и съобщения


Информационна среща
Процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - eтап II“ по Националния План за възстановяване и устойчивост.
Обява - Старши експерт Бюджет
Обява - Старши експерт Бюджет