Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

ЗАПОЧНА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ПРОБИВА НА УЛ. „СРЕДНА ГОРА“ В УЧАСТЪКА ОТ БЛ. 27 ДО УЛ. "ПАРТЕНИЙ НИШАВСКИ"

Публикувано на: 27.07.2023 г. | 17:44 ч.

Кметът на район "Възраждане" Савина Савова и инж. Ангел Джоргов, заместник-кмет по сторителството на Столична община, инспектираха началото на изграждането на пробива на ул. „Средна гора“ в участъка от бл. 27 до ул. "Партений Нишавски" на юг от бул. „Александър Стамболийски“.

С изграждането на пробива на ул. „Средна гора“ се обезпечава транспортно-комуникационното обслужване и се създават условия  за  безопасност  на движението в южна посока от бул. „Александър Стамболийски“ в кварталите - 242, 243, 244, 262, 262А, между бул. „Александър Стамболийски“, ул. „Позитано“, ул. „Странджа“, ул. „Партений Нишавски“, бул. „Ген. М.Д.Скобелев“, ул. „Средна гора“, ул. „Странджа“, ул. „Три уши“, ул. Оггец Паисий“  и ул. „АнтимI“.

Проектът включва: изграждане на нова отводнителна система, изграждане на тротоари, ново осветление и озеленяване. Към входовете и гаражите ще бъдат изградени подходи.

На кръстовищата и пешеходните пътеки ще се създаде достъпна среда за всички, включително и за хората с двигателни затруднения.

На нерегулирани кръстовища, в които пътното платно и тротоарът са на едно ниво, се предвиждат ивици от тактилни плочки за незрящи.

Срокът за изпълнението на обекта е 2 месеца.

След изграждането на пробива на ул. „Средна гора“ ще бъде изградена и ул. „Три уши“.

Галерия
Още от Новини и съобщения


От 27.09.2023 г. родителите имат възможност да подават документи за изплащане на компенсации през нов модул на ИСОДЗ, ПГУ и I-ви клас
От 27.09.2023 г. родителите имат възможност да подават документи за изплащане на компенсации през нов модул на ИСОДЗ, ПГУ и I-ви клас
СЛУЖИТЕЛИ НА НАГ СА ВРЪЧИЛИ СЪОБЩЕНИЕ ЗА КОНСТАТИВЕН АКТ ЗА НАРУШЕНИЯ НА СТРОИТЕЛЯ НА БЛОКА ДО БЛ. 18 В "ЗОНА Б-5"
Това е началото на производството по спиране на изпълнението и забрана достъпа до строежа.