Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

"БЕЗОПАСНО НА УЛИЦАТА"

Публикувано на: 05.11.2020 г. | 00:35 ч.

Стартира проектът „Безопасно на улицата“, който се реализира от фондация "Етнопалитра"  в партньорство с район „Възраждане“-СО, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) към района и „Столичен електротранспорт“ ЕАД, със съдействието на Главна дирекция "Национална полиция", отдел "Пътна полиция", с финансовата подкрепа на Съвета за безопасност на движението на децата в София .

Проектът дава възможност с видеоматериали чрез съвременните комуникационни канали – по разбираем, за децата и младежите, начин да научат правилата за безопасно движение на пътя, да се информират за електротранспорта и правилата за поведение в него и на пътното платно, как се пресичат трамвайните трасета и защо трамваите са винаги с предимство, дори и на пешеходна пътека, как правилно се пресича пътното платно на пешеходна пътека и с колело, какви са правилата за движение на пътните превозни средства, когато трамваят е спрял на спирка, как и къде чакат и как се качват и слизат пътниците в трамвая.

Видеоматериалите и информацията за проекта ще бъдат публикувани и разпространявани в комуникационните канали на Фондация „Етнопалитра“, район „Възраждане“, „Столичен електротранспорт“, 7-те общински училища в район „Възраждане“ – интернет и Фейсбук страници, фейсбук групи, медийни партньори – печатни и електронни медии.

Видеоматериалите ще се излъчват и  от „Столичен електротранспорт“ ЕАД – в електробусите на дружеството.

Предстои и обявяването на конкурс за снимка или видео „Улови нарушител“.

Галерия
Още от Новини и съобщения


ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ ЗА ДЕМОНСТРАЦИЯ И РАЗЯСНЯВАНЕ
НА МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ И ТЕСТОВО ГЛАСУВАНЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА РАЙОН "ВЪЗРАЖДАНЕ"
Обучения на секционните избирателни комисии
на територията на Двадесет и четвърти изборен район – София
Компенсации за деца над 3 годишна възраст
Компенсиране през 2022 г. на разходите за отглеждане, възпитание и обучение на деца, които не са приети поради липса на места в общински детски ясли и яслени групи в общински и държавни детски градини.
Компенсации за деца в яслена възраст
Компенсиране през 2022 г. на разходите за отглеждане, възпитание и обучение на деца, които не са приети поради липса на места в общински детски ясли и яслени групи в общински и държавни детски градини.