Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

„ДЕЛА ТРЯБВАТ, А НЕ ДУМИ!“

Публикувано на: 18.02.2022 г. | 17:58 ч.

С преклонение пред подвига и възхищение от смелостта на Апостола на свободата, учениците от 5 клас на 46 ОУ отбелязаха 149-та годишнина от смъртта на Левски с поетично-музикален рецитал и открит урок. Учениците рецитираха стихове и пяха песни, посветени на Апостола на свободата. Директорът на училището Маргарита Грънчарова ги поздрави и напомни заветите на Дякона: „Ако спечеля, печеля за цял народ - ако загубя, губя само мене си“, „Дела трябват, а не думи!“, „От нас зависи да бъдем равноправни с другите европейски народи“.

Гост на събитието беше секретарят на МКБППМН на район „Възраждане“ Цветанка Петкова, която поздрави учениците от кмета на район „Възраждане“ Савина Савова и им подари книги, които да четат след обяд, в занималнята и за библиотеката на училището, а за по-добрата подготовка на учебните занимания на класа, децата получиха един таблет.  

Във всички общински училища на район „Възраждане“ на този ден се провеждат уроци, посветени на Васил Левски. Тези уроци са част от Програмата за съхранение на националните традиции, ценности и българския дух на МКБППМН на район „Възраждане“.

Галерия
Още от Новини и съобщения