Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

ДЕНЯТ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ В 46 ОУ "КОНСТАНТИН ФОТИНОВ"

Публикувано на: 28.10.2022 г. | 16:51 ч.

В навечерието на Деня на народните будители учениците от 5 клас на 46 ОУ „Константин Фотинов“ отбелязаха празника с презентация за народните будители -  всички духовници и книжовници, които през вековете са работили за запазване на българската духовност, народната памет и история.

Децата от началния курс бяха подготвили стихове и песни за будителите и изпълниха химна на патрона на училището – Константин Фотинов, който оставя трайни следи в културния и просветен живот на българите в средата на XIX в., като работи за укрепване на националното съзнание на българския народ и повдигне на самочувствието му чрез примери от родната ни история.

Учениците отдават почит на  народните будители с изложба в училището, с рисунки и свитъци с граголица и кирилица.

Директорката на 46 ОУ Маргарита Грънчарова благодари на Савина Савова, кмета на район „Възраждане“ за грижите за учениците и преподавателите. Отбелязването на Деня на народните будители в училищата в район „Възраждане“ е част от Програмата „Съхранение на националните традиции, ценности и българския дух“ на МКБППМН на района.   

Галерия
Още от Новини и съобщения


110 ГОДИНИ ОТ ОДРИНСКАТА ЕПОПЕЯ
26 март - Ден на Тракия
125 ГОДИНИ ОТ ОСНОВАВАНЕТО НА 32 СУИЧЕ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ"
В Зала 1 на НДК, кметът на район "Възраждане" Савина Савова поздрави всички настоящи и бивши учители, родители, ученици и бивши възпинатици на училището, които препълниха Залата.