Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

„ДЕНЯТ НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА“ В УЧИЛИЩАТА В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“.

Публикувано на: 25.02.2022 г. | 14:16 ч.

Световният ден против тормоза в училище - „Денят на розовата фланелка“ беше отбелязан с различни инициативи в училищата в район „Възраждане“. Ежегодно с тази проява децата показват своята непримирима позиция срещу насилието и тормоза в училище. Те отправиха послания за доброта, толерантност, уважение, приятелство, любов и съпричастност. Отбелязването на Деня на розовата фланелка е част от Програмата за превенция на МКБППМН на район „Възраждане“. Кметът на район „Възраждане“  и председател на МК на района Савина Савова е убедена, че „Въпросът за тормоза, агресията и  насилието е актуален и решението е активната  превенция, която е  обща грижа на всички – на родителите, на семейството, на учителите, на институциите и медиите. Наша обща грижа е децата ни да станат добри хора и достойни граждани на България, Европа и света“. 

Посланията на Савина Савова към децата в Деня на розовата фланелка са: „Не бъдете безразлични! Бъдете отговорни и смели! Не премълчавайте, когато станете свидетели на тормоз или насилие в училище. Протегнете ръка на човек в беда, не го отминавайте, а помогнете.  Ако вместо да помогнете, запишете с телефона си тормоза и унижението на вашия съученик или приятел, вие не сте по-различни от насилника. Бъдете добри и съпричастни.   

Денят на розовата фланелка се провежда от 2007 г. За първи път този ден се провежда в Канада като протест, организиран от двама ученици – Дейвид Шепърд и Травис Прайс, които заедно със своите съученици се обличат в розово, за да изразят своята подкрепа и съпричастност към едно момче, което е станало обект на присмех и е тормозено, защото е било облечено в розова фланелка.

Галерия
Още от Новини и съобщения