Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

КМЕТЪТ НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ САВИНА САВОВА ПРОВЕДЕ РАБОТНА СРЕЩА С ДИРЕКТОРИТЕ НА УЧИЛИЩАТА В РАЙОНА ЗА ПОДГОТОВКАТА НА УЧЕБНАТА ГОДИНА В УСЛОВИЯТА НА COVID 19

Публикувано на: 14.09.2020 г. | 13:04 ч.

Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова днес проведе работна среща с директорите на всички училища в района във връзка с подготовката на предстоящата учебна година в условията на COVID -19.

Беше обсъдена организацията за спазване на противоепидемичните мерки и провеждането на учебния процес в съответствие с указанията на Министерство на образованието и науката, Столична община, Министерство на здравеопазването и РЗИ за системата на училищното образование през учебната 2020-2021г. На входовете на училищата стриктно ще бъде следена температурата и здравословното състояние на децата, направена е организация за спазване на дистанция и дезинфекция.

За откриването на учебната година на 15 септември директорите на училищата в района са създали необходимата организация - изготвени са графици по часове, публикувани в сайтовете на училищата.

Савина Савова подчерта, че отговорността за опазване здравето на децата и провеждането на учебния процес е споделена и разчита и на съпричасността на родителите за постигането на баланса между спазването на противоепидемичните мерки и обучението на децата.

Савина Савова обсъди с директорите детайли за спазването на обществения ред, опазването на имуществото и сградите на училищата.

Галерия
Още от Новини и съобщения


ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ ЗА ДЕМОНСТРАЦИЯ И РАЗЯСНЯВАНЕ
НА МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ И ТЕСТОВО ГЛАСУВАНЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА РАЙОН "ВЪЗРАЖДАНЕ"
Обучения на секционните избирателни комисии
на територията на Двадесет и четвърти изборен район – София
Компенсации за деца над 3 годишна възраст
Компенсиране през 2022 г. на разходите за отглеждане, възпитание и обучение на деца, които не са приети поради липса на места в общински детски ясли и яслени групи в общински и държавни детски градини.
Компенсации за деца в яслена възраст
Компенсиране през 2022 г. на разходите за отглеждане, възпитание и обучение на деца, които не са приети поради липса на места в общински детски ясли и яслени групи в общински и държавни детски градини.